Gazdaság

CSÉSZEALJGYÁRTÓK – Antigravitációs kutatások

Bár sokak szerint áltudomány, egy brit technológiai vállalkozás, az antigravitáción alapuló repülő szerkezetek fejlesztésébe kezdett. A British Aerospace csoporthoz tartozó BAe Systems fizikusokat, matematikusokat és mérnököket kért föl arra, hogy a ma ismert fizikai törvényeket fölülvizsgálva a gravitációnak fittyet hányó repülőt készítsenek.

A kutatásokat elsősorban az orosz Jevgenyij Podkletnyov által egy szakfolyóiratban 1996-ban megjelent eredménye inspirálja, ebben a fizikus leírja, hogy egy sebesen pörgő szupravezető valamennyit veszít tömegéből; a kutató később úgy találta, hogy a tömegcsökkenés mértéke 2 százalék körüli. A Greenglow-nak elnevezett projektben a britek abból indulnak ki, hogy az orosz kutató eredményei még nem ismert fizikai törvényekre utalnak. Biztosak abban, hogy e tudományág számos területe még ma is feltáratlan, és feltételezik, hogy igenis lehetséges új elveken működő repülők, autók, sőt űrhajók szerkesztése is. A programba fektetett összeg nem ismert.

A tervet a hivatalos tudomány esztelennek és fölöslegesnek tartja. Bob Park amerikai fizikus csak így kommentálta a vállalkozás hírét: “A siker esélye a nullával egyenlő”. Hogy igaza van-e, valószínűleg még ebben az évszázadban kiderül. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik