Gazdaság

MŰVÉSZETMENTŐ – Színháztulajdonos zeneszerző

Andrew Lloyd-Webber 85 millió fontért megvásárolta Nagy-Britannia leghíresebb és legnagyobb színházi vállalkozását, a Stoll Moss-csoportot. A világhírű zeneszerző és impresszárió a BBC-nek adott nyilatkozatában jelentette be, hogy három eddigi londoni színháza – az Adelphi, a Palace és a New London – mellé megszerezte a West End 10 további színházát, köztük olyan neves teátrumokat, mint a Palladium, a Garrick, a Her Majesty’s és a Theatre Royal.

A tavasszal piacra került, eddig ausztrál tulajdonos irányítása alatt álló színházi csoportot olyan neves ellenfelek orra elől sikerült elhalásznia Lloyd-Webber Really Useful Group nevű cégének, mint Sir Cameron Mackintosh vagy az amerikai pénzmágnás, Max Wiezenhofer.

A zeneszerző elmondta: bevásárlását elsősorban az motiválta, hogy a londoni színházak ne olyan külföldi pénzemberek kezébe kerüljenek, akik semmit sem értenek a teátrumok világához. Az új, egyelőre még név nélküli színházi csoportosulás nemcsak a brit főváros, hanem egész Európa egyik legnagyobb színházi vállalata lesz. Nemcsak a brit zeneszerző régi és új darabjai számára biztosít majd játékteret, de – mint Lloyd-Webber kijelentette – sok új tehetség bemutatkozását akarja elősegíteni kibővült színpadain. –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik