Gazdaság

SYNERGON – Elkelt az Integra

Értékesítette a Synergon Informatika Rt. a korábban felvásárolt Integra Informatikai Rt. többségi tulajdonrészét. A cégnél kedvező fejleményként értékelik, hogy a remélt 50 százalékkal szemben a leányvállalat részvényeinek 98 százalékát sikerült eladniuk, egy, az Integra korábbi tulajdonosaiból álló konzorciumnak. Az eladási árat nem hozták nyilvánosságra. Szalóczy Zsolt, a Synergon vezérigazgatója lapunk kérdésére elmondta, hogy a tranzakció a nemzetközi számviteli szabályok szerint közel 100 millió forintos mínusszal zárult, valójában azonban ennél kisebb veszteséget szenvedtek el.

A Synergon egyébként ezt megelőzően az év végi árfolyamhajrá nyertese lett a Budapesti Értéktőzsdén: december közepén egyetlen hét leforgása alatt közel 40 százalékos erősödést mutatott. A társaság vezérigazgatója úgy véli, nem az Integra értékesítése befolyásolta az árfolyamot, sokkal inkább az impulzív tőzsdei környezet és a korábbi túlzott árfolyamzuhanás ellensúlyozása lehetett az emelkedés oka. Szalóczy Zsolt szerint tartható lesz a korábban meghirdetett (dollár alapon) 30 százalékos éves növekedés az 1999-2001-es időszak átlagában, annál is inkább, mert a Synergon megrendelésállománya jelenleg sokkal kedvezőbb képet mutat, mint tavaly ilyenkor. Az 1999-es év eredménye pedig előreláthatóan nem fog jelentősen eltérni azoktól a várakozásoktól, amelyeket a profitterv október 15-én bejelentett módosításakor hoztak nyilvánosságra.

A jelentős emelkedést követően egyelőre megszakadt a papír további drágulása, az elmúlt héten 2350 forint környékén stabilizálódott az árfolyam. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik