Gazdaság

ÓRIÁSÜZLETEK – Avatási szezon

Véget ért az uborkaszezon a magyarországi kereskedelmi vállalatoknál is. A nyár végén két óriási üzletet adtak át a közönségnek a főváros két végében. Az M1/M7-es mellett a Budaörsi bevásárlóparkban nyílt meg az ország második IKEA lakberendezési áruháza, míg az M3-as kivezetésénél, Fót közelében a Cora nyitotta meg harmadik budapesti hipermarketjét. A svéd bútoráruház és a francia élelmiszer- és iparcikkáruház megnyitója mellett az amerikai Office Depot is új üzletet avatott. A győri bolt az irodafelszereléseket árusító lánc negyedik tagja Magyarországon. Átadta harmadik magyarországi üzletét a francia barkácsáruházlánc, a Bricostore is, a budakalászi Cora mellett.

A múlt heti avatásokkal azonban korántsem ért véget az idei megnyitók szezonja. A fővárosban – illetve annak közvetlen vonzásában – két bevásárlóközpontot adnak át még karácsony előtt. Szeptember 9-én a tétényi Campona nyit, s az év vége előtt megkezdi működését a főváros szívében, a Nyugati pályaudvar mellett a West End City Center is. Budán pedig megkezdik a 70 millió márka beruházást jelentő Mammut II. szórakoztatóközpont kivitelezését.

A főváros mellett vidéken is nő a nagy alapterületű üzletek száma, rövidesen Pécsett nyitja meg következő áruházát 5,35 milliárd forintos beruházás eredményeként a Tesco-Global Rt. –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik