Gazdaság

Elővétel

Magyarországon elsőként tavaly tavasszal a Pannon GSM vezette be az előre kifizethető mobiltelefon-szolgáltatást, s nem sokkal később a Westel 900 is megjelent vele a piacon. Ezeket elsősorban a fiatalok kezdték el vásárolni.

A Westel 900 állítása szerint a Dominóval egyszerű, könnyen számítható tarifacsomagot akartak létrehozni; ez azóta a kártyák iránt fokozódó igények miatt bonyolódott, hiszen a beszélgetéséknél már itt is van éjszakai, hétvégi díj, s a hangpostára is más tarifa vonatkozik. A Pannon a Westel 900-nál még bonyolultabban fejlesztette a szolgáltatást, ugyanis amellett, hogy három tarifacsomagot hozott létre, a mind drágább csomagok csökkenő percdíja mellé 11-25 százalékos kedvezményt kínál, ingyenes beszélgetési idő formájában. A szolgáltatás fejlődésének köszönhetően ugrásszerűen nőtt a “pre pay” előfizetők száma.

A legnagyobb változás az idén következett be, amikor a Pannon GSM bevezette a 365 napos használati időt. Ma már a “pre pay” előfizetők is használhatnak SMS szolgáltatást. A magyar piacon eddig egyedül a 0660 nem próbálkozott az előre fizetés módszerével, ám a Figyelő információi szerint e cég is hamarosan megjelenik ilyen csomaggal csakúgy, mint az SMS küldés lehetőségével. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik