Gazdaság

Hiányos körkép

Nagyon tetszett az idegenforgalmi mellékletük, különösen az a cikk, amely a repülőjegy-értékesítésről szólt (Nem elszállt árakkal, Figyelő, 1999/26. szám). Olyan kérdésekre adott választ, ami véleményem szerint minden olyan utazóban felmerül, aki valamilyen ok folytán olcsóbban akar repülőjegyhez jutni. További pozitívumként értékeltem, hogy a számomra amúgy is szimpatikus Vista utazási irodát még közelebb hozta, hiszen teljesen világos képet sikerült kapni a cég üzletpolitikájáról. Azonban egyvalamit hiányoltam, mégpedig egy sokkal részletesebb piaci körképet.

A cikk olvasása közben felmerült bennem, hogy ha a Vista tudja, hogyan lehet az utasokat elcsábítani más társaságoktól, akkor vajon más utazási iroda ezeket az elveket miért nem alkalmazza. És ez az a pont, ahol a teljesebb körképet hiányoltam. Indokolt lett volna megkérdezni a témáról más nagy irodákat is, például a Malévot. Ennek ellenére úgy vélem, hogy – noha ez nem tartozik szorosan a Figyelő profiljába – az utazási szezon közepén egy ilyen típusú cikk minden utazó számára hasznos lehet.

Érdekesnek találtam még a melléklet “Lemondóan” című írását is, bár abban is keveselltem a példákat. Elégtelennek éreztem, hogy csak a Jorgos Travelt és néhány vidéki utazási irodát szólaltattak meg a jugoszláviai háború miatti visszamondásokról. Erről is sokkal átfogóbb összeállítást lehetett volna adni.

HARSÁNYI ESZTER

Budapest

Ajánlott videó

Olvasói sztorik