Gazdaság

Nyerő kártyák kínálata

Céges papírok bemutatása nélkül lehet imobiltelefonhoz jutni, nem kell idegesikedni a számla és havidíj miatt sem, s a túlköltekezés is kizárt. Ideális állapot – ezt kínálja a Pannon Praktikum, melynek megvásárlásával az ügyfél előre kifizeti a telefonálási költségeket. A tavalyelőtt bevezetett Pannon Praktikumnak immár három típusa kapható: a Privát, a Classic és a Pro.

A Pannon Praktikum alapcsomag egy feltölthető SIM kártyát és egy, a feltöltéshez szükséges Praktikum kártyát is tartalmaz. A kezdőcsomagban egy készülék is található. A háromféle termék fogyasztói árai és percdíjai eltérőek, illetve különböznek a készülékkínálatban is. A SIM-kártya folyamatos feltöltéséhez háromféle Praktikum kártya közül lehet választani, amelyek mindegyike 90 napig biztosítja az ügyfél elérhetőségét. A sárga színű 3600, a zöld színű 7200, a narancs színű 14 400 forintba kerül. A két utóbbi 12,5 százalékkal, illetve 25 százalékkal több beszélgetési lehetőséget tartalmaz, mint a kártya ára.

A Classic csomagot a szolgáltató azoknak ajánlja, akik egyenletes megoszlásban használják mobiltelefonjukat, tehát gyakorlatilag nincs különbség a nappali, az esti és a hét végi beszélgetések gyakorisága között. A Pannon tanpéldája szerint amennyiben valaki 50-25-25 százalékban használja telefonját nappal, a kedvezményes esti órákban és a hétvégén, akkor a sárga színű kártyával 70, a zöld színűvel 150, a narancssárgával pedig több mint 350 percig beszélgethet. A Classic különböző készülékekkel vásárolható meg.

Az estéket, a hétvégeket és a munkaszüneti napokat preferálók, tehát az elsősorban magánbeszélgetéseket folytatók számára a Privát kártya a legelőnyösebb, hiszen itt a legalacsonyabb a hétvégi percdíj. Ha például valaki a nappali időszakban kizárólag csak az elérhetőség miatt tartja bekapcsolva készülékét, hívásokat pedig csak a kedvezményes, illetve hétvégi időszakokban indít, például 50-50 százalékban (hálózaton belülre, illetve kívülre), akkor a sárga kártyával 170, a zölddel 380, a narancssárgával pedig 850 percig beszélgethet.

A Praktikum Pro a vállalatok számára a legkifizetődőbb, mivel ez munkaidőben kínálja a legkedvezőbb percdíjakat, különösen a Pannon hálózatán belüli hívásoknál. Ha egy cégen belül több telephelyen folyik a munka és fontos, hogy a dolgozók állandó kapcsolatban legyenek egymással, a Pro kártya használata ideálisnak tűnik. A telefonnal ugyanis könnyen elérhetik munkatársukat, beosztottjukat, főnöküket a csapat tagjai, miközben gyorsan és pontosan követhető, ki mennyit beszélt a telefonján. A vállalaton belül elsősorban a Pannon mobiljait használják hétköznap, munkaidőben és a hálózaton belüli hívások aránya mondjuk 70 százalék, akkor a szolgáltató számításai szerint sárga Pro kártyával 54, zölddel 130, narancssárgával 272 percet lehet beszélni.

Mindhárom kártyánál folyamatosan ellenőrizhető, hogy az előzetes költségtervezés bevált-e. Erre használható az egyenleginformáció elnevezésű szolgáltatás. Az ehhez rendelt 172-es telefonszámon megtudható, hogy milyen összeg telefonálható még le a kártyáról, a 171-es telefonszám pedig az újratöltéshez nyújt segítséget. A Praktikum alapcsomagok bármelyikének megvásárlásával az ügyfél automatikusan megkapja a Privát Hangpostát, a hívófél-azonosítás és a rövid szöveges üzenet fogadásának jogát is.

A Pannon Praktikumot és a feltöltéshez szükséges Praktikum kártyákat nemcsak a cég saját bemutatótermeiben és területi képviseleteinél, hanem a viszonteladóknál is meg lehet vásárolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik