Gazdaság

KAMARAI REAKCIÓK

MAGYAR AGRÁRKAMARA. Csikai Miklós elnök visszalépésnek tekintené a kötelező kamarai tagság megszüntetését. A kamara ezzel a nagyvállalkozók lobbyszervezetévé válna, s a kisvállalkozók – vagyis a legrászorultabbak – maradnának szakmai képviselet nélkül. Egy ilyen kormányzati intézkedés a szürke- és a feketegazdaságot is erősítené, tehát a kabinet épp ellenkező hatást érne vele, mint amilyen irányváltást korábban meghirdetett.

MAGYAR KÉZMŰVES KAMARA. Kaszás Mária főtitkár rendkívül aggályosnak tartaná, ha a kormány megtenné ezt a lépést. Egyrészt a köztestületi szerepvállalás ellehetetlenülése miatt, másrészt mert a kamarai törvény megszületése óta több száz kiegészítő rendelet, számos kapcsolódó törvény született, amelyeket bármilyen változás esetén mindenképpen módosítani kellene. Ugyancsak rendezni kellene jó néhány vagyonjogi kérdést. A mostani bejelentés veszélyeztetheti a kamarák idei bevételeit is.

MAGYAR GAZDASÁGI ÉS IPARKAMARA. Soós Adrianna főtitkárhelyettes nem kívánt állást foglalni a kérdésben, mivel a szervezet elnöksége a hét végén ülésezik és alakítja ki véleményét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik