Gazdaság

FOLYTATÓDIK AZ OVER-ÜGY – Futtatnak a pénzük után

Mégis működik az országos vényellenőrzési rendszer (over) - legalábbis ezt állította a Hi-Care Kft. vezetője a hétvégi programfuttatás után. Ugyanakkor az Egészségbiztosítási Önkormányzat over-bizottságának elnöke kétségbe vonta a próba érvényességét, mivel azon nem vettek részt a tb informatikusai.

Az országos vényellenőrzési rendszer elindításához szükséges számítógépes programok működőképesek – jelentette ki a hétvégén Rózsahegyi László, a Hi-Care Kft. vezetője, miután a cégnél, állításuk szerint, sikeresen végrehajtották a programok “reprodukciós” futtatását. Ezen az eredeti program, valamint annak továbbfejlesztett változata – a független igazságügyi szakértő által előírt installálási és futtatási körülmények között – 76 óra alatt képes volt 8,5 millió vény feldolgozására. A cégvezető úgy véli, ez azt is bizonyítja, hogy az over működőképes, ennek ellenére nem működtetik; ezért szerinte Cser Ágnes, az OEP főigazgatója a felelős, aki tudatosan akadályozza a bevezetést, s arra játszik, hogy a rendszer ne is működjék, amíg le nem jár a tb-önkormányzat mandátuma. A cég már két pert indított az OEP ellen, s Rózsahegyi szerint érik a harmadik is: ezt a Hi-Care a neki okozott több mint 100 millió forintos kár okán indítaná az OEP ellen.

Ezek után kevéssé meglepő a hír: pert szeretne a biztosító is – pontosabban azt, hogy bíróság állapítsa meg az over működésképtelenségét, majd ezt követően peres úton követelnék vissza a kifizetett pénzeket. A tb képviselői egyébként nem mentek el a bemutatóra, s elsőre azon hivatkozással kérdőjelezték meg annak eredményességét, hogy az nem a biztosító informatikusai által ellenőrzött körülmények között zajlott. Az OEP keménységét azonban nem mindenben osztja az önkormányzat elnöksége, amely hétfői ülésén úgy döntött: bekéreti a Hi-Care-től az over működőképességét bizonyító eljárás dokumentumait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik