Gazdaság

INDUL A MÉBIT – Repülőrajt

Május 15-én kezdi meg üzleti tevékenységét az ABN Amro Magyar Élet- és Nyugdíjbiztosító (Mébit) Rt. A társaság kezdetben kizárólag életbiztosítási módozatok terjesztésére szakosodik, első lépésben ezer ügynököt képeztek ki.

A Mébit Rt. 2,15 milliárd forintos alaptőkével tavaly szeptemberben alakult meg mint a Magyar Hitel Bank (MHB) leánybiztosítója (Figyelő, 1996/46. szám). A társaság az anyabank privatizációját követően vette fel az új tulajdonos nevét; a holland ABN Amro Bank Európa egyik vezető pénzügyi szolgáltatója (lásd erről írásunkat az 54-55. oldalon).

Az új biztosító 20 területi igazgatóságon több mint ezer ügynökkel, illetve bankbiztosítási tanácsadóval kezdi meg tevékenységét, akik nemcsak a biztosító, hanem az MHB-csoport más termékét is ajánlják a leendő ügyfeleknek. Az értékesítést egy itthon egyedülálló ügyfélszolgálati hívóközpont (úgynevezett call center) is támogatja, amelyen keresztül nemcsak az ügyfelek megkeresését, hanem élet- és nyugdíjbiztosítási termékek közvetlen értékesítését is tervezik. A cég kezdetben négy terméket dob piacra: egy tisztán kockázati életbiztosítást, illetve egy vegyes és egy úgynevezett elérésre szóló életbiztosítást, s már a nyugdíjbiztosítási módozatuk is engedélyezés alatt áll. A Mébit különleges kiegészítő egészségügyi szolgáltatása lesz az úgynevezett Televizit, amelynek révén az ügyfelek leleteit műholdas kapcsolaton keresztül vezető amerikai orvosok vizsgálják meg.

Mint Horváth Béla, a társaság vezérigazgatója lapunknak elmondta: céljuk, hogy a Mébit Rt. rövid időn belül a hazai életbiztosítási piac egyik vezető biztosítójává nője ki magát. Ennek jegyében úgy dolgozták ki termékeiket, hogy azok a megcélzott magas jövedelmű ügyfélkör igényeit teljesen lefedjék, ugyanakkor eltérjenek a többi társaság hasonló szolgáltatásától. A Mébit termékei mindenestre nem tartoznak majd az olcsó kategóriába: a minimális havi díj minden módozatuk esetében 5 ezer forint lesz, viszont ennél magasabb összeg befizetésekor a társaság számos kedvezményt (például bizonyos ideig ingyenes Televizit-tagságot) ad az ügyfeleknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik