Gazdaság

Workflow-program- gyártók fúziója

admin
admin

1996. 10. 16. 00:00

Szeptember elején a londoni tőzsdén bejelentették, hogy a brit Staffware megszerezte a klagenfurti CSE Systems részvényeit, a CSE korábbi tulajdonosa pedig megkapta a Staffware részvényeinek negyedét. Mindkét cég úgynevezett egytermékes szoftvercég volt: munkafolyamat-szervező – szakszóval: workflow – programcsomagot fejlesztett és árult. A “workflow” lényege: a számítógépes munkafolyamatok résztvevői a szoftver által szabályozott módon adnak át egymásnak dokumentumokat, információt, feladatokat. Azaz a számítógépes rendszer egy vállalat, intézmény alaptevékenységének szervezését segíti, annak adminisztrálása helyett.

A világpiacon erősen növekszik a munkafolyamatok szervezésére alkalmas szoftverek iránti kereslet, különösen az államigazgatási, a pénzügyi, a szállítmányozási és a közműszolgáltató szférában. Az Ovum piackutató cég előrejelzése szerint 1996-2000. között 7 milliárd dollár értékű workflow-szoftvert értékesítenek a világon. A Staffware eddig a munkafolyamat-szervező szoftverek világpiacának 32 százalékát, az európai piacnak pedig a 43 százalékát birtokolta. Az európai piacon második CSE Systems főként német nyelvterületen ért el jó eredményt, a cég termékére épül például a Deutsche Telekom workflow rendszere. Hazánkban mindkét terméknek van képviselője: a Staffware rendszerét a Unisoftware, a CSE Systems rendszerét a Freesoft forgalmazza. Bár hazánkban a munkafolyamatok efféle korszerűsítésének széles körű elterjedésére még alighanem várni kell, szakértői becslések szerint jövőre már mintegy 400 millió forint értékben költenek majd a hazai cégek, intézmények workflow-rendszerek bevezetésére.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.