Keményen vagy lágyan, vöröshagymával vagy metélővel, kolbásszal, baconnel vagy hús nélkül, pirospaprikával, sajttal, esetleg tejföllel – a tojásrántotta az egyik legegyszerűbb étel, amit mindenki kicsit másként készít el, és meggyőződésünk, hogy úgy a legfinomabb, ahogyan mi szeretjük. Sokan tesznek bele még egy összetevőt, hogy a végeredmény krémesebb legyen, viszont egy brit séf szerint ezzel tönkretesszük az ételt – írja az Express.
Tudom, mire gondol: ki ne tudna rántottát készíteni? – és elismerem, ebbe nehéz belekötni. Akárhogy is, a rántotta elkészítésének nincs rossz vagy helyes módja, de létezik legjobb módja
– mondja Chris Collins, a Don’t Go Bacon My Heart főzőblog szerzője.
A szakács szerint a legtökéletesebb tojásrántottát egy összetevő kihagyásával vagy helyettesítésével érhetjük el, ami nem más, mint
Ha túl sok tejet használunk, azzal csak felhígítjuk a rántottát, míg ha vajjal helyettesítjük, az a benne található zsiradék miatt krémesebb állagot kölcsönöz a reggelinknek.Chris Collins nézetét a tej vajra cseréléséről egy másik séf is osztja, aki ahhoz is tippet adott, hogyan érdemes sózni és kevergetni az ételt, de ne feledjük, a rántottakészítés épp az egyszerűsége miatt komoly kihívást jelenthet még egy sztárséfnek is: Gordon Ramsay egyenesen gúny tárgyává vált, mikor megmutatta, ő mit gondol a számára tökéletesről.