Szórakozás

Gúny tárgyává vált Gordon Ramsay tökéletes rántottája

A sztárséf Gordon Ramsay évekkel ezelőtt, az Amerikai mesterszakács című műsorban mutatta meg először, hogyan kell szerinte elkészíteni a tökéletes rántottát. A felvétel most újra terjedni kezdett a közösségi portálokon és a nevetség tárgyává vált.

„Kiderült, hogy jobb rántottát csinálok, mint Gordon Ramsay” vagy „ha ilyen a tökéletes rántotta, én maradok a tökéletlennél” – ilyen és ezekhez hasonló megjegyzésekkel osztják meg újra az emberek a skót sztárséf, Gordon Ramsay tökéletes rántottareceptjét – írja a Mirror című brit bulvárlap amerikai kiadása.

Ramsay az Amerikai mesterszakács című műsor 2017-es évadában mutatta meg, hogyan készül szerinte a tökéletes rántotta. Azt mondja, a titok a rántotta állagának eltalálásában van, hogy az étel ne legyen sem túl híg, sem túl tömör, gumiszerű.

Az elkészítés során Ramsay hat tojást üt egy lábasba, majd vajat ad hozzá és közepes lángon, sűrű kevergetés mellett kezdi a sütést. Azt mondja, a kavargatásnál arra figyel, hogy a tojás ne ragadjon sem az edény aljához, sem az oldalához. A sztárséf szerint a tökéletes rántotta három perc alatt sül meg, de úgy, hogy az edényt fél percig a tűzön tartja, majd fél percre leveszi a tűzről és így tovább, felváltva, közben folyamatosan kevergetve.

Ramsay szerint fontos, hogy só és bors csak akkor kerüljön a tojásba, amikor már majdnem készen van, és ekkor kerül bele a séf titkos hozzávalója is: a hat tojáshoz egy teáskanálnyi tejfölt ad, majd elkeveri. A legvégén már csak egy kis apróra vágott metélőhagymát ad hozzá.

Ramsay rántottájának azért nem csak kritikusai, hívei is akadnak, akik azt mondják, kipróbálták a módszert és valóban, soha nem ettek még finomabb rántottát. Vajon kinek van igaza?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik