Élet-Stílus

11 percig volt a klinikai halál állapotában, ahol látta a mennyországot és a poklot

Találkozott a gyermekével is, akit az életében elveszített.

Semmi sem biztos, csak a halál – szól a mondás, arról viszont finoman szólva is megoszlanak a vélemények, mi vár ránk utána, miközben számtalan ember mesélt már arról, mit tapasztalt, mikor a klinikai halál állapotából éledt újra. Egy orvos 50 éve kutat olyan élményeket, amilyet az a guatemalai nő is átélt, aki úgy véli, találkozott Istennel, valamint az a pusztakezes harcos, akinek gyerekkorában volt halálközeli élménye, egy áramütés miatt.

A szívleállást követően még hosszú ideig tudatánál lehet valaki, és ez történt Charlotte Holmesszal is, aki több mint tíz percig volt a klinikai halál állapotában – írja a LadBible. Az idős nő 2019 szeptemberében látogatott el egy kardiológiai rutinellenőrzésre, amikor a vérnyomása hirtelen a magasba ugrott és az orvosok megpróbálták stabilizálni az állapotát. A férje, Danny azonnal bement hozzá a kórházba, ahol a felesége olyan dolgokat kezdett el látni (például virágokat), amik nem is voltak a szobában.

Ekkor tudtam, hogy ő már nem ebben a világban van

– mesélte a férfi a 700 Club nevű YouTube-csatornán.

Charlotte Holmes mindeközben felülről nézett le az élettelen testére, és látta, ahogyan az orvosok és nővérek próbálják őt újjáéleszteni.

„Megéreztem a leggyönyörűbb virágok illatát, amit valaha szagoltam, aztán zenét hallottam. Amikor kinyitottam a szemem, tudtam, hol vagyok. Tudtam, hogy a mennyben vagyok” – emlékezett vissza Holmes. A kansasi Wichitából származó nő azt mondta, leírhatatlan szépségű, amit ott tapasztalt és milliószor szebb annál, mint amit képesek vagyunk elképzelni. Holmes azt állította, látta az anyját, az apját és a testvérét, amint mögötte álltak és idős szenteket, akik nagyon fiatalnak tűntek. Ezen kívül látott még egy öt év körüli kisfiút, akiről azt mondták, hogy a fia – Holmes elveszítette az egyik gyerekét, amikor 5 hónapos terhes volt vele, és a halálközeli élménye közben azt az információt kapta, hogy ott a gyerekek tovább nőnek, még akkor is, ha az örökkévalóságban élnek.

Ezután azonban az amerikai nő a pokolba került, ahol sikolyokat hallott, és rohadt hús szagát érezte.

A menny szépségének látványa után szinte elviselhetetlen a kontraszt a pokolhoz képest

– mesélte Holmes.

Az amerikai nőnek állítólag azért kellett mindezt megtapasztalnia, hogy megoszthassa az emberekkel, ha nem a jó úton haladnak, akkor ez vár várjuk – ahogyan azt is elmondta, hogy a mennyország létezik, és szebb, mint amit el tudunk képzelni.

Holmes végül tavaly novemberben, szívroham következtében vesztette életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik