Élet-Stílus

Tizenöt év után jött rá egy kaliforniai férfi, hogy ő fizeti a szomszédja villanyszámláját is

Justin Sullivan / Staff / Getty Images
Justin Sullivan / Staff / Getty Images
Tizenöt éven át nem tűnt fel egy kaliforniai férfinak, hogy túl sokat fizet a villanyért. Nemrégiben azonban komoly spórolásba kezdett és nem értette, miért nem látszik ez meg a számláján.

Ken Wilson 2006-ban költözött be jelenlegi lakásába, a kaliforniai Vacaville-ben. Az egyedülélő férfi néhány hónappal ezelőtt észrevette, hogy nagyon megemelkedett a villanyszámlája. Hogy csökkentse a költségeit, komoly spórolásba kezdett, ám a számlájára ez szinte semmilyen hatással sem volt – írja az ABC News.

Wilson vett egy készüléket, mellyel a villanyórától függetlenül mérhette a fogyasztását, és naponta többször is összevetette a villanyóra és a készülék adatait. Hamarosan rájött, hogy a villanyórája akkor is pörög, amikor mindent áramtalanít a lakásában, vagyis nem fogyaszt energiát.

A férfi jelezte a problémát a szolgáltatójának. A Pacific Gas and Electric (PG&E) szakembereket küldött Wilsonhoz, akik megállapították, a férfi talán beköltözése, de valószínűleg 2009 óta fizeti a szomszéd lakás villanyfogyasztását is.

A cég elismerte, hogy hibázott, ezért 600 dollárt (kb. 213 ezer forintot) írtak jóvá Wilson számláján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik