Élet-Stílus

Még ennyi üzemanyag marad az autónkban, ha kigyullad a lámpa

Listát állítottak össze azokról az autókról, amelyek a legtovább bírják kigyulladt üzemanyagszint-jelző lámpával.

Járművenként változó, hogy még mennyi üzemanyaggal gazdálkodhatunk, amíg eljutunk a legközelebbi benzinkútig, miután kigyulladt a műszerfalon lévő üzemanyagszint-jelző lámpa, azonban most a MarketWatch Guides összeállított egy listát azokról az autókról, amelyek a legtovább bírják ilyenkor – írja az Infostart.

Alacsony üzemanyagszint esetén érdemes minél előbb elmenni tankolni, mert ilyenkor kondenzvíz képződhet a tartályban és a szennyeződések eldugathatják a szűrőt, tele tartálynál azonban a szennyeződések feloszlanak, így nem terhelik a szűrőt sem. Ha rendszeresen kis mennyiségben tankolunk és csak akkor látogatjuk meg a benzinkutakat, amikor már muszáj, azzal ugyancsak az üzemanyagrendszert károsíthatjuk, ahogyan a töltőpisztoly megakadása után a többszöri rátankolás sem segít.

Annak ellenére, hogy nem kell szükségszerűen megvárni a tankolással a jelzőlámpa kigyulladását, az alábbi lista hasznos lehet, hogy megtudjuk, még hány kilométert mehetünk az autónkkal, mielőtt teljesen kifogyna belőle az üzemanyag.

  1. Toyota RAV4 – 118 kilométer
  2. Ford F-150 XLT – 116 kilométer
  3. Honda Accord – 112 kilométer
  4. Toyota Camry – 110 kilométer
  5. Dodge Ram 1500 – 105 kilométer
  6. BMW X3 M50 – 101 kilométer
  7. Audi Q5 40 TFSI Quattro – 92 kilométer
  8. Mini Cooper – 87 kilométer
  9. Mercedes-Benz C-osztály 200 – 87 kilométer
  10. VW Tiguan Allspace – 85 kilométer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik