Élet-Stílus

190 országban járt már az utazó influenszer, most elmondta, hová nem akar visszatérni

Magali Cohen / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP
Magali Cohen / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

A 22 éves, német Luca Pferdmenges a világ 193 országából 190-et bejárt, és azt mondja, Egyiptom a világ egyik legtúlértékeltebb helye. A 2,9 millió TikTok-követővel rendelkező utazó influenszer a Daily Mailnek adott szombati interjújában mesélt úti élményeiről.

Szerintem Egyiptom a legidegesítőbb ország a turistáknak

– jelentette ki, míg néhány népszerű trópusi célpontról sincs nagy véleménnyel:

A Maldív-szigetek, Mauritius, a Seychelle-szigetek, a karibi Kis-Antillák nagy része túlértékelt. Gyakran nagyon turistásak, és a szép strandokon kívül gyakran nem sok mindenük van

– mondta. Ami Európát illeti, Pferdmenges elmondta, hogy az utazók nyugodtan kihagyhatják Belgiumot, mivel ez a legkevésbé kedvelt országa a kontinensen:

Egyszerűen nagyon nem éreztem magam biztonságban – és itt most Brüsszelről beszélek. És sok belga város is elég csúnya. Szürkék és depresszívek, különösen télen.

Ami a pozitív meglepetéseket illeti, Európából két országot emelt ki:

Meglepő, hogy az olyan helyek, mint Montenegró vagy Szlovénia milyen kevés elismerést kapnak. Ezek a világ egyik legszebb országai – és olcsók –, de senki sem látogatja őket”

– jelentette ki némiképp túlzóan, hiszen csak Magyarországról is sokan látogatják ezeket az országokat. Az alábecsült gyöngyszemek listájára felvette Üzbegisztánt, Mianmart, Bhutánt és „Latin-Amerika legtöbb országát” is:

Az emberek általában elfelejtik, hogy léteznek, pedig gyakran sokkal izgalmasabbak és megfizethetőbbek, mint a klasszikus turisztikai célpontok

– mondta.

Amikor megkérték, hogy melyik az abszolút kedvenc országa a Földön, Pferdmenges nem tudott csak egyet megnevezni: Mexikó, Brazília, Izrael, Spanyolország, Bhután, az Egyesült Királyság, az Egyesült Arab Emírségek, Portugália és Ausztria volt az általa látott 190 ország közül a kilenc kedvence.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik