Élet-Stílus

Ez a videó az ékes bizonyítéka, hogy önvezető autókkal sem egyszerűbb a parkolás

Itt a nemi sztereotípiákra sem lehet ráfogni a bénázást.

Egy San Franciscó-i parkoló környékén élő lakosok mindennapjait teszi egyre elviselhetetlenebbé, hogy a környékükön működő önvezető taxik a jelek szerint képtelenek a kulturált közlekedésre – írja a Sun.

A mesterséges intelligencia által vezérelt autókat fejlesztő Waymo vállalat egyik szolgáltatása a sofőr nélküli utasszállítás, amely az Egyesült Államok több városában is elérhető. A projekt az etikai aggályokon túl (például balesetek, illetve mozgó bordélyházak) úgy néz ki, a közlekedési kultúra tekintetében is felvet néhány kérdést. Az alábbi videóban látható taxik ügyetlen parkolási kísérletei – bár elsőre kétségtelenül szórakoztatók –, a helyi lakosoknak valószínűleg a humor az utolsó faktor, ami eszükbe jut, mikor a hajnali órákban a ritmustalan, de megbízhatóan újra és újra felzendülő dudálások hangjaira ébrednek.

Az AI-autókat a parkolóban hagyják, és ha meghibásodnak, a szolgáltatást igénybe vevő emberek nem tudnak kihez fordulni. Az egyik lakos, Randol White állítása szerint hiába kereste a vállalatot, és jelezte a mindennapjaikat pokollá tevő problémát, nem történt semmi.

Ez a legfrusztrálóbb, csak kiabálsz az űrbe

– mondja az 57 éves amerikai férfi.

Érzéseivel nincs egyedül: Russel Pofsky 20 éve él a környéken, akit a dudálások okozta kialvatlanság depressziósabbá tett, mint valaha volt. Rajtuk kívül több szomszéd panaszolja egybehangzóan, hogy eleinte örültek az új szolgáltatás megjelenésének, de az kezd elviselhetetlenné válni, ami kihat a munkájukra, valamint az alvásukra is.

A Waymo már észlelte a problémát, és a javításán dolgoznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik