Élet-Stílus

„Nem jól alakultak a dolgaim idén nyáron” – Körtvélyessy Zsolt újabb műtéten esett át

Zih Zsolt / MTVA
Zih Zsolt / MTVA
Jelenleg lábadozik, de bízik abban, hogy hamarosan egészségesen térhet vissza a színházba.

Körtvélyessy Zsolt a minap a Metropolnak beszélt arról, hogy derékfájdalmai miatt három hetet töltött el a kiskunfélegyházi rehabilitációs kórházban, ám alighogy véget ért a kezelése, műteni kellett a bal kezét.

Nem jól alakultak a dolgaim idén nyáron. Alighogy kijöttem a rehabilitációmról, egy műtéten kellett átesnem. Egy ideje nagyon zsibbadt három ujjam is a bal kezemen. Orvoshoz fordultam, majd kiderült, hogy alagútszindrómám van, ez okozta a folyamatos kellemetlen tüneteket. Egy héttel ezelőtt estem át az operáción, jelenleg még lábadozom. (…) Fölvágták a kezem, pontosabban a tenyerem, és megszüntették benne azt a problémát, ami a zsibbadást okozta. A fájdalomtól gyakran nem tudtam aludni, de volt olyan időszak, amikor enyhültek a tünetek. Végül mindig visszajött, így elengedhetetlenné vált a beavatkozás

– osztotta meg a portállal a színész, aki úgy tudja, gyakori betegségről van szó, ami nagyon sokakat érint.

Mi a carpalis alagútszindróma?

A carpalis alagútszindróma olyan idegleszorítást jelent, ami a csukló területén történik, eredményeként pedig zsibbadni és fájni kezdenek az ujjak. Az ideget (nervus medianus) a mellette futó inak szorítják le amiatt, mert valamilyen oknál fogva bedagadnak – olvasható a Házipatika oldalán.

Körtvélyessy a Metropol érdeklődésére elárulta: izgatottan várja az új színházi évadot és bízik abban, hogy hamarosan egészségesen térhet majd vissza a színpadra. Párjával viszont addig némi pihenést is szeretnének beiktatni a nyár hátralévő időszakára.

Egyelőre még be van kötve, tele van véraláfutással a műtét miatt, majd pénteken kerül sor a varratszedésre. Jövő hét szerdán lesz az újabb kontroll, úgyhogy addig lent is maradok Kecskeméten, augusztus 22-én ugyanis társulati ülés lesz. A próbák szeptember elején kezdődnek, ezért úgy tervezzük Marcsikámmal, ha már a nyáron kimaradtak az utazgatások, legalább bepótoljuk a közös időtöltést annyival, hogy 4-5 napra elmegyünk wellnessezni belföldön egy szép helyre. Megérdemli, nagyon ráfér a pihenés, rengeteget dolgozott, támogatott mindvégig engem. Most is kímél mindentől a kezem miatt

– tette hozzá.

A színész tavaly nyáron is átesett egy operáción, akkor a szívét műtötték, a beavatkozás után azonban betegség támadta meg a szervezetét: miután egy rosszullét miatt visszakerült a kórházba, további három hétig nem is engedték haza. Ekkor betegsége miatt három hónapig nem léphetett színpadra.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik