Élet-Stílus

Marsi Anikó a fiáról: Úgy engedték el őt a középiskolából, hogy Nobel-díjat fog kapni

TV2
TV2
Palik Vilmos elméleti fizikusnak készül.

18 éves Marsi Anikó és Palik László idősebbik fia, Vilmos – róla meséltTények műsorvezetője a hétfői Mokkában. Marsi az elején leszögezte: nem tud szerénytelenül beszélni a gyerekéről, aki elméleti fizikusnak készül. Mint elmondta, Vilmosnak mindig is a matematika és a fizika voltak a kedvencei az iskolában, szabadidejében is ezeken a tudományterületeken olvas a legszívesebben.

„Ja, és egyébként nagyon szépen ki van dolgozva az izomzata, mert hogy mindennap elmegy gyúrni. Hófehér fogsor, mosolygós, illemtudó, nagyon helyes fiatalember” – büszkélkedett a tévés, majd hozzátette:

Ezért mondtam, hogy nem tudok szerénytelenül beszélni róla.

Ezután arra terelődött a szó, hogy Vilmos akár Nobel-díjat is kaphat majd valamikor. Ezzel kapcsolatban Marsi Anikó idézett fel egy emléket fia szalagavatójáról.

Úgy engedték el őt a középiskolából, hogy kapott egy oklevelet, és a tanárnője azt mondta, hogy egy olyan fiatalember következik, aki nagy valószínűséggel fel fog találni valami olyasmit, ami az emberiség hasznára lesz, és ezért Nobel-díjjal fogják őt jutalmazni. Gondoljátok el, amikor ott van az egész iskola, minden ballagó diáknak az összes szülője meg nagymamája…

– mondta a híradós elérzékenyülve, majd így folytatta:

Ez nagy büszkeség, mondjuk még nem vették fel az egyetemre. Majd augusztus végén derülnek ki a ponthatárok, de nem izgulunk.

Vilmos Írországban készül egyetemre menni, a világ egyik legjobb elméleti fizika tanszakára jelentkezett.

A két tévés házasságából még egy gyerek született, Vince, 2009-ben. A fiúk nem gyakran szerepelnek a nyilvánosság előtt, így kivételes alkalomnak számított, mikor januárban édesanyjukkal hármasban szerepeltek egy magazin címlapján.

Kapcsolódó
Marsi Anikó és Palik László fiai nem lepődtek meg szüleik válásán
Voltak problémák, a gyerekek is érezték a szülők közti feszültséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik