Szórakozás

Marsi Anikó és Palik László fiai nem lepődtek meg szüleik válásán

Voltak problémák, a gyerekek is érezték a szülők közti feszültséget.

Marsi Anikó fiaival, a 17 éves Vilmossal és a 14 éves Vincével szerepel a Best magazin legújabb számának címlapján. A műsorvezető Palik Lászlóval közös gyerekei a lapnak adott interjúban egyebek mellett arról beszéltek, milyen hatással volt rájuk szüleik 2021-es válása.

Kiegyensúlyozottabbak a szüleink, mióta elváltak

– vélekednek a fiúk. Vince szerint „nem volt meglepő, hogy elválnak, mert ennek már voltak jelei, de ma újra jóban vannak, nincsen közöttük konfliktus”, bátyja pedig így fogalmazott:

Voltak problémáik, a feszültséget Vincével mi is éreztük, talán tudtuk is, hogy jobb, ha elválnak. Engem ezért annyira nem dúlt fel, amikor ezt közölték velünk. Emlékszem, a szüleink elvittek minket pszichológushoz, mert aggódtak, hogy a válásuk milyen hatással lesz ránk. A pszichológus utána azt mondta rólam, a gyereknek nincs semmi baja. A lényeg, hogy mindenki jól, lelki sérülés nélkül jött ki a dologból, és most remekül működünk elvált családként.

A szülők abban maradtak, hogy Vince, aki szereti a kétlaki életet, egy hétig édesapjánál, egy hétig édesanyjánál él, Vilmos pedig fél évig itt, fél évig ott. Habár szerinte ez a megegyezés nem ment egyszerűen, mégis megtalálták a megoldást.

Mondtam, apa, anya, ha elváltok, mi lenne, ha egyedül élnék, nem tudnátok veszekedni rajtam, mert semelyikőtökkel nem laknék. Amikor az apás fél évem van, nagyobb az önállóságom. Olyankor van lehetőségem kicsit elvonulni, önállóbban élni, főzök magamra, egyszerű és egészséges ételeket, csirkét, rizst, tésztát, mosok is, ha kell, de általában anyu beállít, és magával viszi a szennyesemet

– árulta el Palik Vilmos.

A TV2 Tények műsorvezetője is nyilatkozott a lapnak, ő ezt mondta gyerekeiről:

Vilmos karaktere, gondolkodásmódja, a megoldásai sokkal jobban hasonlítanak az apjáéra. Ő egy elemző, gondolkodó, elmélázó, észérveket sorakoztató gyerek, Vincze pedig ösztönlény, mint én, ami a szívén, az a száján. Csak színeikben hasonlítanak. Teljesen különböző karakterek, néha rá is csodálkozom, hogy ők tényleg egy apától és anyától vannak.

Mint az anyagból kiderül, Palik Vincét leginkább az idegen nyelvek és a sport érdekli, jelenleg a vízilabda az élete, Palik Vilmos pedig az Egyesült Államokba készül egyetemre. Fizikát, asztrofizikát és matematikát szeretne tanulni, mert az a célja, hogy űrhajós legyen, de legalábbis a NASA-nál dolgozzon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik