Élet-Stílus

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó lekerültek a Nemzeti Színház társulati listájáról

Soós Lajos / MTI
Soós Lajos / MTI
A 2024/2025-ös évad színművészei között már nem látható a nevük és a fotójuk.

Mint ismeretes, még 2023 novemberében történt az a színpadi baleset, aminek következtében Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is komoly sérüléseket szenvedett a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadásának díszleteiben. Az ügy miatt az év végén Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója is beadta a lemondását, röviddel karácsony előtt azonban már úgy érezte, hogy a színház veszélyes üzem, a színészeknek pedig meg kell tanulniuk használni az adott díszletet. „A történtek kapcsán pedig nem állapítható meg egy személy felelőssége” – fűzte hozzá, majd visszavonta a döntését.

A két színész és Vidnyánszky között júliusban nyilatkozatháború alakult ki arra vonatkozóan, hogy mennyi kártérítést kaptak eddig a színháztól, a múlt héten pedig kiderült, hogy az orvosi szakvélemény szerint maradandók Horváth Lajos Ottó sérülései.

A Blikk nemrég kiszúrta, hogy Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó profilja is lekerült a Nemzeti Színház weboldalán látható társulati listáról – így biztossá vált, hogy a nézők nem láthatják viszont őket a Nemzetiben a 2024/2025-ös évadban.

A két színész egyébként a következő szezonban a Centrál Színház színpadán tér majd vissza együtt, apa-lánya párost alakítanak majd, mint vendégszínészek.

Kapcsolódó
Maradandók Horváth Lajos Ottó sérülései az orvosi szakvélemény szerint
A színész tavaly ősszel sérült meg a Nemzeti Színházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik