Élet-Stílus

Taylor Swift a southporti késelésről: A tegnapi támadás borzalma folyamatosan átjár, teljes sokkban vagyok

Kevin Winter / Getty Images for TAS Rights Management
Kevin Winter / Getty Images for TAS Rights Management
Három kislány vesztette életét a támadás következtében, ami hétfőn egy Taylor Swift-témájú tánc-, jóga- és karkötőkészítő rendezvényen történt.

A minap a 24.hu-n is hírül adtuk, hogy hétfőn egy férfi késsel támadt a járókelőkre napközben az Anglia nyugati részén található Southport városában. A támadás egy 6-11 év közötti gyerekek számára tartott, Taylor Swift-témájú tánc-, jóga- és karkötőkészítő rendezvényen történt.

A hétfői hírek szerint a támadás következtében két gyerek elhunyt, kilencen pedig megsérültek, mára pedig kiderült, hogy egy kilencéves kislány is belehalt sérüléseibe a kórházban. Hétfőn egy hat- és egy hétéves kislány vesztette életét. Nyolc gyermeket továbbra is kórházban ápolnak, ötnek válságos az állapota, ahogy két felnőttnek is.

Az egyelőre ismeretlen indítékú késes támadást ruandai bevándorlóknak a walesi fővárosban, Cardiffban született 17 éves fia követte el. A merénylőt, aki 2013 óta él Southportban, még hétfőn elfogták. Az esetet egyelőre nem terrorcselekményként kezelik. A rendőrség arra kért mindenkit, hogy kerüljék a spekulációkat a közösségi oldalakon.

Taylor Swift nemrég a korlátozott ideig elérhető Instagram-történetében osztotta meg a tragédiával kapcsolatos gondolatait, illetve nyilvánította részvétét a gyászoló családoknak.

A tegnapi southporti támadás borzalma folyamatosan átjár, és teljes sokkban vagyok. Az élet, az ártatlanság elvesztése, és az a szörnyű trauma, amelyet mindenki, aki ott volt, a családok és az elsősegélynyújtók elszenvedtek. Ők csak kisgyerekek voltak egy táncórán. Teljesen tanácstalan vagyok, hogyan fejezzem ki együttérzésemet ezeknek a családoknak

– fogalmazott írásában az énekesnő.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik