Élet-Stílus

Pápai Joci 12, Gáspár Laci 13 évesen kezdett el dolgozni annak idején

RTL és Varga Jennifer / 24.hu
RTL és Varga Jennifer / 24.hu
Első munkahelyeikről meséltek.

Nemrég az RTL stábja kérdezett meg hazai hírességeket, köztük Pápai Jocit és Gáspár Lacit is arról, mi volt az első munkájuk. Mint kiderült, a két zenésznek annak idején igen korán el kellett kezdenie dolgozni.

Pápai Joci elmondta, hogy 12 éves volt, amikor a húga megszületett, ekkor pedig édesapjuk eldöntötte, hogy csak a babával szeretne foglalkozni, így 18 éves bátyjával vették át a család régiségkereskedését. A téma kapcsán hangsúlyozta, szerinte fontos, hogy a fiatalokat arra inspirálja, hogy dolgozzanak és belepillantsanak abba, mivel jár az, amikor meg kell kell szerezni a pénzt.

Én biztos, hogy arra fogom sarkallni a gyerekeimet, hogy minél előbb belelássanak a munka világába. Nem akarok elkényeztetett gyerekeket nevelni. De azt hiszem, jó úton járok

– jelentette ki az énekes.

Gáspár Laci a riportban arról számolt be, hogy neki 13 évesen kellett kényszerből munkába állnia. Mint mondta, 17-18 évesnek tűnt akkoriban, így megengedték neki, hogy építkezéseken dolgozzon.

Felvettek ilyen építkezésekre meg különböző helyekre. Hogy amikor kezdődik a suli, tudjak magamnak venni cipőt, melegítőt meg farmert. Ez nem annyira jó, de mégis úgy mondom el, hogy büszke vagyok rá. Örülök annak, hogy tudom, hogy mi az a munka. Szerintem azt egy embernek jó tudni, egy gyereknek is jó tudni, hogy mi az, amikor apu meg anyu elmegy dolgozni, és nem csak úgy történnek a dolgok, hogy mindent kapunk, hanem meg kell érte dolgozni. Mindenért meg kell dolgozni

– magyarázta az X-Faktor mentora, aki korábban elmondta, hogy 16 évesen bányában is dolgozott.

Kapcsolódó
Gáspár Laci fiatalon bányában is dolgozott: Büszke vagyok rá, hogy ilyen munkákban is volt részem
Vízvezeték-szerelőnek tanult, de mindig a zenélés volt a nagy álma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik