Élet-Stílus

George Clooney szerint Bidennek vissza kell lépnie: Ezzel az elnökkel nem fogunk nyerni novemberben

Nathan Congleton / NBCU Photo Bank / NBCUniversal / Getty Images / Getty Images
Nathan Congleton / NBCU Photo Bank / NBCUniversal / Getty Images / Getty Images
Kemény hangú véleménycikket közölt az elnökjelöltről.

A New York Timesban jelent meg egy írása, pontosabban nyílt levele George Clooney-nak. A színész ebben arról írt, Joe Bidennek vissza kell lépnie az elnökjelöltségtől, különben Donald Trump magabiztos sikert fog aratni az őszi amerikai választásokon.

Clooney azzal kezdi írását, hogy élethosszig tartó demokrata, majd úgy folytatja, nagyon szereti Joe Bident, de van, amit ki kell mondani.

„Szeretem Joe Bident. Szenátorként. Alelnökként és elnökként. Barátomnak tartom, és hiszek benne. A jellemében, az erkölcsösségében. Az elmúlt négy évben számos csatát megnyert. De az egyetlen csatát, amelyet nem nyerhet meg, az az idő elleni küzdelem. Egyikünk sem képes rá. Pusztító ezt kimondani, de az a Joe Biden, akivel három héttel ezelőtt egy adománygyűjtésen részt vettem, nem a 2010-es Joe Biden volt. Még csak nem is a 2020-as. Azt az embert láttam, akit mindannyian láttunk az elnökjelölti vitán.”

A színész szerint lehet okokat keresni a Trump elleni vitát nézve, ám szerinte a pártjának „fel kell hagynia azzal, hogy úgy tesznek, mintha 51 millió ember nem látta volna azt, amit mindenki látott” – utal Biden nehézkes kommunikációjára.

Mindannyian annyira rettegünk Trump második ciklusának eljövetelétől, hogy úgy döntöttünk, figyelmen kívül hagyunk minden figyelmeztető jelet. A George Stephanopoulos-interjú csak megerősítette azt, amit az előző héten láttunk.

Clooney úgy látja, szabad rámutatni arra, hogy Bident megcsapta az idő szele:

Ez az életkorról szól. Semmi többről. Nincs, ami visszafordítható lenne. Ezzel az elnökkel nem fogunk nyerni novemberben.

Személyes tapasztalata az, hogy mindenki így vélekedik a legfelsőbb körökben, akikkel beszélt, épp csak nem mondják el nyilvánosan. Pedig a legjobbat azzal tennék a pártnak is.

A homokba dughatjuk a fejünket és imádkozhatunk a csodáért novemberben, vagy kimondhatjuk az igazat. (…) A demokrácia zűrzavaros. De felpezsdítené-e pártunkat, és felébresztené azokat a választókat, akik jóval a júniusi vita előtt már lemondtak mindenről? Biztosan. A választás napjáig vezető rövid rámpa előnyt jelentene számunkra, nem pedig veszélyt.

Clooney azzal zárja sorait, hogy „Joe Biden egy hős; megmentette a demokráciát 2020-ban. Szükségünk van rá, hogy 2024-ben újra megtegye.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik