Élet-Stílus

Bayer Friderika az örökbefogadásról: Nekünk így van gyerekünk, semmi extra nincs benne, ugyanazokon a folyamatokon megyünk át

YouTube / Palikék világa by Manna
YouTube / Palikék világa by Manna
Férjével évekkel ezelőtt két kisfiút és egy kislányt fogadtak örökbe, amiért azt mondja, kezdetben túl sok elismerést kaptak, ami zavarta.

Bayer Friderika volt Palik Lászlóék vendége a Hová tűnt? című YouTube-műsor legújabb adásában. Az énekesnő 1994-ben a Kinek mondjam el vétkeimet? című számmal nyerte meg a Magyar Televízió által rendezett Táncdalfesztivált, majd ő képviselte hazánkat Dublinban az Eurovíziós Dalfesztiválon – utóbbin a negyedik helyet szerezte meg, ezzel máig övé a legeredményesebb magyar eurovíziós eredmény.

A beszélgetés során az eMeRTon-díjas énekesnő arról is beszélt, hogy férjével 10 éven át próbálkoztak a családalapítással, ám miután nem sikerült teherbe esnie, az örökbefogadás mellett döntöttek: első gyereküket 2007-ben fogadták örökbe 18 hónapos korában. Később egy második kisfiút, majd egy kislányt is örökbe fogadtak, akikkel már a kezdetektől fogva őszinték voltak az örökbefogadásukat illetően.

Az egyik legfontosabb volt, hogy már a kezdetektől tudnia kell, akár meseszerűen, az életkorának megfelelően. Hogy hogy került hozzánk, hogy nem a pocakomban volt, hanem egy néninek a pocakjában, aki biztos gyönyörű lehetett, mert te is csoda-csoda szép vagy, és ő nem tudott hazavinni. De ez nem egy ilyen kábítás, hanem valóban ez az élethelyzet, csak nyilván úgy elmondani, hogy azért mégiscsak egy kisgyerek hallja ezt a történetet

– mesélte a műsorban Bayer, hozzátéve: a gyerekek egyébként maguktól nem firtatták az említett témát, amivel kapcsolatban szakembereket is megkérdeztek férjével, akiktől azt a tanácsot kapták, hogy mindenképp hozzák szóba a dolgot a kicsik előtt, hogy később ne okozzon nekik törést a felismerés.

A téma kapcsán a műsorvezetők arról is kérdezték az énekesnőt, okozott-e zavart a környezetükben az, hogy örökbefogadó szülők lettek, mire utóbbi azt felelte, inkább túlzott elismerést kaptak, amit zavarónak talált.

Nekünk így van gyerekünk. Semmi extra nincs benne, nem a pocakomban volt, de így van gyerekem és ugyanazokon a folyamatokon megyünk át, mint azok a gyerekek, akik a vér szerinti szüleikkel vannak

– hangsúlyozta.

Gyerekeik jelenleg 18, 12 és hétévesek, legidősebb fiuk pedig az énekesnő elmondása szerint már kiskorától kezdve tudja, hogy zenész szeretne lenni.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet meghallgatni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik