Élet-Stílus

Till Attila az alkoholról: Nálam is van egy genetikai késztetés, elég sokat tudok inni

tv2
tv2
Annak például örült volna így visszatekintve, ha hamar kiderül, nem bírja jól az alkoholizálást.

Till Attila volt a TV2 Titkok Ramónával című podcastműsor második vendége Tóth Gabi után. A host, Lékai-Kiss Ramóna arról is kérdezte műsorvezető kollégáját, hogyan küzdött meg az alkoholproblémákkal, amelyekről nyíltan beszélt a múltban. Tilla már tizenéves korában megismerkedett az alkohollal.

Volt, hogy elmentünk valahová, pizzát ettünk a felnőttek mellett, és kólát ittunk. Aztán a pizza elmaradt, a kólából lett sör, és elindult egy folyamat. Nálam mindig az volt a kérdés, hogy ha elkezdtem inni – amúgy is pörgős vagyok –, rám az úgy hatott, mint az Asterix és Obelixben a varázsital: felállt a hajam, és onnantól kezdve döntöttem. Mindig nagyon sokat ittam.

Tilla azt meséli, sokat foglalkozott azzal, vajon mi vezetett nála odáig, hogy mértéktelenül inni kezdett

Az van a függőknél, hogy több elemből áll össze: van genetika, mit hozol a családból és hogy reagálsz erre. Nálam is van egy genetikai késztetés, elég sokat tudok inni. Vannak azok az alkatok, akik isznak egy sört, megfájdul a fejük és hazamennek. Na, ez nagyon jó lett volna.

A műsorvezető hozzáteszi, a feleségét például egyáltalán nem érdekli az alkohol, semmilyen formában.

Feleségem, Kriszta teljes antialkoholista. Tetszik neki, hogy mások Proseccóznak, vidáman kacagnak mellette például a nők, és belelógatja a nyelvét a pohárba, majd leteszi, dumál tovább, kacag, elfelejti az italát, és nézi két óra múlva, hogy ez kié.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik