Élet-Stílus

Veszteséges vakarószalon, több milliós mínuszok – nem hasítottak tavaly A Város királynőinek cégei

rtl
rtl
Mint ahogy tavaly, úgy idén is megvizsgáltuk az RTL-es műsor, A Város királynői szereplőinek cégeit. Ennek aktualitását a május 31-ei határidő adta, addig volt köteles minden cég beszámolót mutatni arról, milyen eredménnyel működött az elmúlt évben.

Apró Anna az Opten adatai szerint tulajdonos-vezető az Ellum Kft.-ben, ami saját tulajdonban lévő ingatlanokat ad bérbe, illetve foglalkozik azok üzemeltetésével. A cégnek tavaly 4 milliós bevétele volt, ebből 3,3 millió forint számított profitnak. Osztalékot nem fizettek, a profit ilyenkor az eredménytartalékba vándorol.

Egy másik cégben is tulajdonos-vezető, a COR-A Egészségügyi Zrt.-ben, amely tavaly bár 209 milliós bevételt termelt, 117 milliós veszteséget is elkönyvelhetett.

Ez abból a szempontból érdekes, hogy 2020 és 2022 között a cégnek 5,3 milliárd forintos árbevétele volt, amiből az Opten adatai szerint másfél milliárd forint profittá is változott.

rtl

Mint azt írják az egyik nyilvánosan elérhető dokumentumban, „elfogadják a 2023. évi adózott eredményének terhére a részvényeseknek kifizethető osztalék összeget, amely 440.000.000 Ft, azaz négyszáznegyven-millió forint”. Ez annyit jelent, hogy az előző évi tartalékból (1,3 milliárd forint) vették ki a pénzt. Ha már részvények: Apró Annának 2550 db, édesanyjának 2450 db van ezekből, melyek egyenként 10 ezer forintos értékkel bírnak. Apró édesanyjának több az osztalékelsőbbséget biztosító részvénye, így „a nyereség terhére kifizethető osztalékból a fizetés sorrendjét tekintve elsőbbség illeti meg a többi részvényessel szemben.”

Kalmár Paulina társtulajdonos a Nopega Trade Kft.-ben, ami saját tulajdonú és bérelt ingatlanok bérbeadásával, üzemeltetésével foglalkozik. 2023-ban végrehajtás is indult a cég ellen, a számaik azt mutatják, 4,6 millió forintos bevétel mellé 9,2 milliós veszteség társult. Osztalékot nem fizettek, minden az eredménytartalékba került.

Kalmár a féltestvérével társtulajdonos a Gemenc Ablak Műanyag Nyílászáró Gyártó Kft.-ben, ami 126 milliós bevétellel és 31 milliós profittal zárt tavaly, ám osztalékot nem fizettek.

A magyar hírfogyasztókból izgalmas reakciót váltott ki ugyanakkor Kalmár édesanyjának, Pálfiné Szabó Paulinának egyik cége, a Scratch&J Kft. névre hallgató vakarószalon, amelyet tavaly alapítottak, így most először vannak róla nyilvános pénzügyi adatok. Nettó árbevétele 11, adózott eredménye mínusz 12 millió forint volt, azaz: nagyobb veszteséggel zárta az évet, mint amennyi bevételt szerzett.

Aki a szalon működésére kíváncsi, annak a cég hivatalos leírását tudjuk mutatni: „A kezelést egy professzionális scratcher végzi, aki körmeivel finom vonalakat húz a bőrön, ami csodálatos nyugtató érzést ad.”

rtl

Czeglédi Laura kizárólagos vezetője a divattal foglalkozó Fourelle Co. Kft. nevű cégének. Férje, Czeglédi László társtulajdonos ebben, és 2023-ban 5,5 milliós bevételt termeltek 100 ezer forintos profittal. Osztalékot nem fizettek. Ez abból a szempontból előrelépés, hogy 7,5 millió forintos veszteséggel is zártak már üzleti évet (2021-ben). Czeglédi László pénzügyeinél még érdemes megemlíteni az S.D.T. 94. Kft.-t, aminek tavaly 110 milliós bevétele és 3 milliós profitja volt, osztalékot nem fizettek.

A nemrég hatodik eljegyzéséről nyilatkozó Szécsényi Violetta a Waio Hair Trade Kft.-ben tulaj-vezető, a 2023-as adatok alapján 7 milliós bevételt és 9,5 milliós veszteséget könyvelhetett el. Osztalékkifizetés nem történt, ám a 9,5 milliót az eredménytartalék terhére átvezetik. Egy másik cégben, az Inter Au Pair. Kft.-ben szintén vezető-tulajdonos: 15,5 milliós bevétel mellé 3,8 milliós veszteség társult.

Két szereplő üzletasszony esetében ütköztünk falakba:

  • Solomon Zsuzsanna érdekelt a BudaPay Kft.-ben, vezérigazgató a Penta Financial Group Zrt.-ben. Továbbá vezetője az IT Management Internet Hungary Kft.-nek. Ebben a három cégben annyi a közös Solomon személyén kívül, hogy egyikről sem érhető el friss pénzügyi beszámoló; sem az Optenben, sem az Elektronikus Beszámoló Portálon, legalábbis cikkünk írásának pillanatáig. Ezeknek a cégeknek a beszámolói tavaly is hónapokkal a május 31-ei határidő után érkeztek be.
  • Mint ahogy Micheller Mónika MMTON Kerámia Kft. nevű cégének sem elérhetők a 2023-as számai. Nála csak 2022-es adatokat ismerünk: akkor 26 milliós bevétel mellett 1,4 millió tiszta profitot tudhatott magáénak a cégben, aminek társtulajdonosa és társvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik