Szórakozás

Vakarószalon, hajhosszabbítás, ingatlanok – így szerezték a vagyonukat A Város királynői

RTL
RTL
December elején újra azt nézhetjük az RTL-en, hogy miként élnek a gazdagok, így utánanéztünk, a cégeik milyen teljesítményt nyújtottak az elmúlt években. Néhányuknál a vállalkozások beszámolói finoman szólva sem indokolják a luxus jelzőt.

Paul(in)a és Paulina

Kalmár Paulina édesanyjával együtt szerepel a műsorban. Az idén nyáron a 31. születésnapját ünneplő nő vezetője és társtulajdonosa a Nopega Trade Kft.-nek, amelyet az Opten szerint 2009-ben alapítottak, és saját tulajdonú és bérelt ingatlanok bérbeadásával, illetve üzemeltetésével foglalkozik. A cégnek a tízes évek elején futott igazán a szekér (bőven azelőtt, hogy 2021-ben Kalmár tulajdonos lett): 2012-ben 256 millió forintos árbevétele volt, ami egy évvel később 190 millióra „apadt”, 2015 óta viszont csak vegetál – tavaly például bő tízmilliós árbevétellel zárta az évet, aminek a tizede lett a profit. Ráadásul júliusban végrehajtás is indult a cég ellen.

Kalmár Paulina öccsével, Kalmár Zsomborral együtt tulajdonosa  a Gemenc Ablak Műanyag Nyílászáró Gyártó Kft.-nek is, ami az elmúlt két évben bő 120-120 millió forintos árbevétel mellett 2021-ben szűk 30, tavaly pedig közel 20 millió forintos profitot hozott.

RTL Kalmár Paulina

Pálfiné Szabó Paulina, az édesanya az RTL beharangozója szerint a mezőgazdaságban érdekelt, illetve lányával közösen egy vakarószalont is irányítanak. A budapest_eye Instagram-profil egyik videója alátámasztja ezt: nyáron posztolt arról, hogy megnyílt a család vakarószalonja. Erre hozták létre a Scratch&J Kft.-t, aminek egyedüli tulajdonosa és vezetője Pálfiné Szabó Paulina. A céget tavasszal alapították, így az első pénzügyi adatai jövőre lesznek nyilvánosak.

A bácsalmási címre bejegyzett PAULINA-2000 Bt.-ben Szabó Paulina fiával, Kalmár Lionellel tulajdonos, a cégnek az anya az egyedüli vezetője. A cég tavaly a beküldött mérleg- és eredménykimutatás-adatok szerint nem mutatta működés jeleit.

Apró Anna

Apró Annának több céges érdekeltsége is van:

  • tulajdonos és vezető az Ellum Kft.-ben, illetve a COR-A Egészségügyi Zrt.-ben,
  • tulajdonos a Kitchenbox Kft.-ben, a KARD Egészségügyi és Szolgáltató Kft.-ben és az Awa Medicflow Kft.-ben,
  • illetve vezető az Oxo Technologies Holding Nyrt.-ben,

Az Ellum Kft.-t tíz éve alapították, és főprofilja szerint saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, illetve üzemeltetésével foglalkozik. A cégnek az elmúlt három évben 200 ezer forint árbevétele volt (ebből tavaly és tavalyelőtt nulla), és közel kétmillió forintos mínuszban zárt 2020 és 2022 között összesen.

A COR-A Egészségügyi Zrt. ennél jóval aktívabb: 2020 és 2022 között 5,3 milliárd forintos árbevétele volt, amiből az Opten adatai szerint másfél milliárd forint profittá változott.

RTL Apró Anna

A Kitchenbox Kft. a tavalyi évről még nem adta le a beszámolóját, de az azt megelőző két évben nem volt árbevétele. A KARD Kft.-ben több orvossal együtt társtulajdonos, a cégnek tavaly árbevétele sem volt az Opten szerint, az azt megelőző két évben is mindössze 2,6 millió forint. 2020-at és 2021-et is pár százezres mínuszban zárta a cég.

Az Awa Medicflow Kft. vezetője Apró, tulajdonosa pedig a COR-A Egészségügyi Zrt. Az Awának az elmúlt három évben alig volt bevétele, 2020-at szűk 14 milliós, 2021-et bő 12 milliós, a tavalyi évet pedig közel egymilliós adózás előtti eredménnyel zárta.

Az Oxo Technologies Holding Nyrt.-nek több tulajdonosa és vezetője is van (utóbbiak közé tartozik Oszkó Péter is). A cégnek az adózás előtti eredménye 263 millió forint volt.

Solomon Zsuzsanna

Az idén negyvenéves Solomon Zsuzsanna érdekelt a BudaPay Kft.-ben, illetve vezérigazgató a Penta Financial Group Zrt.-ben. Előbbiben Solomon Linkedin-profilja szerint vezérigazgató, illetve társtulajdonos az IEU Online Services Kft. mellett – igaz, utóbbi kényszertörlés alatt van. Továbbá vezetője az IT Management Internet Hungary Kft.nek.

A BudaPay Kft. beszámolóiból kiderül, hogy évről évre szerényebb a cég teljesítménye:

  • 2018-ban a 75 millió forintos árbevételből 60 millió forintos profitja lett,
  • 2019-ben több mint 53 millió forintnyi árbevétele és bő nyolcmilliós adózás utáni eredménye,
  • 2020-ban közel 40 milliós árbevétele és 25 millió forintos profitja volt,
  • 2021-ben szűk hatmillió forintos árbevétellel másfél milliós mínuszban zárt,
  • tavaly pedig 2,5 millió forintos árbevétel mellett kétmilliós mínuszban zárt.

A Penta ennél pozitívabb pénzügyi teljesítményt mutat: az elmúlt három évben az Opten szerint közel 90 millió forint volt a cég árbevétele, igaz, ebből profit csak szűk nyolcmillió forint lett.

RTL Solomon Zsuzsanna

A budapesti Szabadság térre bejegyzett IT Management tulajdonosa egy osztrák címmel rendelkező férfi, a céget 2021 nyarán alapították, az Opten szerint abban az évben nem volt bevétele, és bő hárommillió forint volt az adózás előtti eredménye. Tavaly a cégnek közel nyolcmillió forintos árbevétele volt, az adózás előtti eredménye pedig bő 90 ezer forint lett.

Czeglédi Laura

Czeglédi Laurának divattal foglalkozó cége van, aminek ő a kizárólagos vezetője, illetve Czeglédi Lászlóval, az RTL szerint építési vállalkozó férjével ketten tulajdonosok. A Fourelle Co. Kft.-nek tavalyelőtt négymillió forintos árbevétele volt, az évet végül 7,5 millió forintos veszteséggel zárták. Tavalyra több mint megkétszerezték az árbevételt (elérte a tízmillió forintot), de a profit így is csak 231 ezer forint lett.

Czeglédi férje három cégben érdekelt a Fourelle-en kívül:

  • Tulajdonos-vezető az S.D.T. 94 Kft.-ben, aminek az elmúlt három évben 231 millió forintos árbevétele volt és közel 150 millió forintos adózás előtti eredménye. 2021-ben a cég 128 millió forintos profitját egy 160 millió forintos pénzügyi műveletek bevételei sor dobta meg.
  • Vezető a Collina DM Kft.-ben, aminek tulajdonosa az S.D.T. 94 Kft.-n kívül a Z Capital Kft. Az Újlengyelre bejegyzett cég
    • a tavalyi 180 millió forintos árbevétele mellett 925 millió forintos egyéb bevételhez jutott, a profitja pedig 381 millió forint volt.
    • 2021-ben a 125 millió forintos árbevételhez 433 millió forint egyéb bevétel társult, a profit pedig bő 400 millió forintra rúgott.
    • Az ezt megelőző két évben összesen 300 millió forintnyi árbevételt, bő 600 millió forintos egyéb bevételt, illetve 415 millió forintos profitot termelt.
  • Tulajdonos-vezető az LWG Csoport Kft.-ben. A céget tavaly ilyenkor alapították, 2022-t nulla forint árbevétellel és közel négymilliós mínusszal zárta.
RTL Czeglédi Laura

Szécsényi Violetta

Szécsényi Violetta két cégben tulajdonos-vezető:

  • A Waio Hair Trade Kft.-t 2015-ben alapították, az Opten szerint az elmúlt három évben szűk 9 millió forintos árbevétel mellett 2020-at 4,2, millió forintos, 2021-et 5,9, a tavalyi évet pedig 5,5 millió forintos adózás előtti eredménnyel zárta.
  • Az Inter Au Pair Kft.-t hét évvel korábban, 2008-ban alapították, 2020-ban nem volt árbevétele (és 3,5 millió forintos adózás előtti eredménnyel zárt), tavalyelőtt 7,4 millió forintos árbevételből 2,4 millió maradt adózás előtti eredményként, tavaly pedig a bő húszmillió forintos árbevétel mellett bő kétmillió forintos volt a cég adózás előtti eredménye.
RTL Szécsényi Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik