Élet-Stílus

Megosztotta a tiktoker, milyen üzenetet kapott főnökétől, ami miatt felmondott a munkahelyén

A dress code-ot nem sikerült eltalálnia.

Egy brit nő diszkriminációval vádolja korábbi munkáltatóját, amiért arra kérték, viseljen más ruhát, miközben a munkahelyén nem volt erre külön szabályzat – írja az Unilad.

Éppen a laza öltözködési szabályzat miatt érzett izgatottságot Abigayle Canterbury, mikor elkezdett egy dohányboltban dolgozni, de rövid időn belül ennek épp az ellenkezőjét tapasztalta, így mindössze három hét után felmondott. A tiktoker eredetileg sem szeretett volna határokat feszegetni a ruhájával, mint mondja, egy egyszerű crop topot viselt farmerral, amiben szerinte pusztán a testsúlya miatt találtak kivetnivalót, miután ha modellként dolgozna, a plus size kategóriában indulhatna. És ahogyan ez az ő szavaival hangzik egy a TikTokon közzétett videójában:

Én vagyok az egyetlen plus size nő, aki náluk dolgozott – még soha nem jártam egyik üzletükben sem, ahol nagyobb méretű lányt láthattam volna dolgozni. Mindig nagyon-nagyon pici, vékony lányok voltak, és mindig azt viseltek, amit akartak.

Canterbury a videójában bemutatja az üzenetváltást is, ami végül felmondásához vezetett. A főnöke írt neki, hogy bár őt ez személy szerint kevésbé érdekli, az üzletvezető arra kérte, legközelebb szebb ruhában menjen dolgozni, ami elfedi a hasát is. A tiktoker először nem értette, ez pontosan mit takar, így visszakérdezett, hogy a „szebb” vajon mit jelent, hiszen ő csak kényelmes öltözékben akarta a munkáját végezni. A válaszban megismétlődött, ez nem jelent annál többet, minthogy takarja el jobban a testét.

Canterbury szerint ez a kérdés fel sem merült volna egy vékonyabb kollégájánál, és úgy érezte, kiszemelték őt, és a plusz kilói miatt megszégyenítették, miközben ő csak arra vágyott, hogy azt viselhesse, amiben jól érzi magát, csakúgy, mint bárki más. Noha válaszai udvariasak és megértőek voltak, végül szintén egy szöveges üzenetben felmondott. Többen azt tanácsolták neki, fogadjon ügyvédet és perelje be korábbi munkáltatóját diszkrimináció miatt, habár azt is hozzátették, az ilyen jellegű ügyeket nem veszik komolyan a bíróságok.

Abigayle Canterbury nem az első, akiben egy crop top miatt az az érzés támadt, diszkrimináció éri – egy alaszkai nőt egy repülőgépről szállítottak le ugyanezen okból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik