Élet-Stílus

Csőre Gábor alkotmányba foglalná, hogy kötelező legyen szavazni a választásokon

A színművész azt mondja, retorziókat is eszközölne az ügyben.

Közelednek a 2024-es választások, melynek apropóján most Csőre Gábor nyilatkozott az RTL stábjának. A színművész kiemelte, hogy vannak országok, ahol már 16 éves kortól lehet szavazni, sőt akad, ahol ez állampolgári kötelesség is – a szavazásokon való részvételt pedig mint mondja, ő is kötelezővé tenné Magyarországon.

Ha én lennék, én alkotmányba foglalnám, hogy kötelező legyen. Még retorziókat is tennék azért, hogy valaki elmenjen. Ez ugyanolyan kötelező dolog, mint az, hogyha támadás éri a hazát és meg kell védeni

– jelentette ki Csőre, hangsúlyozva: szerinte „azért vívtuk ki a szabadságunkat és azért vagyunk büszkék azokra, akik kivívták a szabadságunkat, hogy éljünk is vele”.

Ennek a szabadságnak az egyik manifesztációja az, hogy a demokráciában élő ember elmegy egy demokratikus választásra. Szerintem minden választás akkor a legdemokratikusabb, amikor a lehető legnagyobb a részvételi arány

– tette hozzá.

A témában nemrégiben Csonka András is kifejtette véleményét a portálnak.

Kapcsolódó
Csonka András a választásokról: Ha nem tettél meg mindent, ne is kritizálj!
A színész hangsúlyozta: szerinte csak az élhet kritikával, aki maga is elmegy, és behúzza valahová az x-et a szavazólapon, ahová ő szeretné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik