Élet-Stílus

Kasza Tibiék cégei 4 milliárd forint feletti bevételt termeltek tavaly

TV2
TV2

Kasza Tibi a testvérével, illetve feleségével, Kasza-Darai Andreával (ismertebb nevén: Manker) vezeti a Challenge Diet Kft.-t, amelynek az énekes-műsorvezető a tulajdonosa. A cég jóval szerényebben teljesített, mint 2022-ben: míg két évvel ezelőtt közel 1,9 milliárd forintos árbevétele volt, addig tavaly ennek ötöde: bő 400 millió forint bevételt hozott a cég. Ennek megfelelően a profit is csökkent: a 2022-es közel 600 milliós adózott eredmény után 145 millió forintra rúgott. Ennek az összegnek egy részét eredménytartalékba helyezték át, viszont

kivettek a cégből 225 millió forint osztalékot.

Szintén hárman érdekeltek (mindannyian vezető-tulajdonosok az Opten adatai szerint) a Manker Beauty Kft.-ben, amely milliárdos forgalmat bonyolított az elmúlt években. 2022-ben 4,7 milliárd forint volt a cég árbevétele, tavaly pedig 3,7 milliárd forint. Az adózott eredmények mindkét évben hasonlóak voltak: tavalyelőtt 1,3 milliárd, tavaly 1,22 milliárd forintos profittal zárt a vállalkozás. Osztalékot nem fizettek ebből, a teljes összeg az eredménytartalékba került.

Kasza Tibinek van még egy cége, a Golden Eye Kreatív Kft., ebben mindketten vezető-tulajdonosok. Ennek tavalyi bevétele (bő 37 millió forint) szinte megegyezik az egy évvel korábbival (közel 39 millió forint), az adózás utáni eredménye viszont 22 millió forint után tavaly 15,6 millió forint lett. Osztalékot ennél a cégnél nem fizettek.

Korábban a 24.hu-n több híresség céges adatait megvizsgáltuk:

  • Kovács Ákos, Nagy Feró és Gáspár Laci cégeit ebben a cikkben,
  • Marics Peti és Valkusz Milán közös cégét itt,
  • Rubint Réka, Kulcsár Edina és Rúzsa Magdi pénzügyeiről ebben a cikkben számoltunk be,
  • míg Sebestyén Balázsról itt, Majkról pedig ebben írtunk.
Kapcsolódó
Sebestyén Balázs 147 milliós osztalékot vett ki a cégéből
2022-höz képest ez még egy szerényebb eredmény is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik