Élet-Stílus

Nyári pezsgés Grazban: te se maradj ki!

Város és vidék – az örök ellentmondás? Egyáltalán nem! Graz elbűvölő, déliesen könnyed hangulattal várja a vendégeket, míg a város körüli táj aktív időtöltésre csábít. Ausztria második legnagyobb városa a kulináris élmények, a kultúra, a dizájn és a városi életstílus szinonimája – és nyáron pezsgő rendezvénysorozatokkal is várja a látogatókat.
© Graz Tourismus/Tom Lamm Hangulatos kerthelyiség a Schlossbergen

Az UNESCO világörökséghez tartozó történelmi óváros szűk sikátorai, az eldugott belső udvarok és a hangulatos kerthelyiségek nyugodt és barátságos atmoszférát teremtenek Grazban, de unatkozni biztosan nem fogsz. Gondolnád, hogy a világ leghosszabb földalatti csúszdája közvetlenül a Várhegy alatt található, és akár 25 kilométeres óránkénti sebességre is felgyorsulhatsz benne?

© Graz Tourismus/Harry Schiffer A Schlossbergről csúszdával is lejuthatunk

A dizájnrajongók is fellelkesülhetnek, Graz ugyanis az UNESCO Design városa is egyben, ahol lakberendezési kiegészítőket és dizájntárgyakat kínáló üzletek, ékszerboltok csábítanak nézelődésre.

© Graz Tourismus/Harry Schiffer Gut Schlossberg

Séta közben pedig édes a pihenés egy-egy étteremben. A hangsúly a Grazban vagy a környékén előállított hozzávalókon van, a finomságok útja pedig a tányérig nagyon rövid, a városban ugyanis városban 13 termelői piac működik, hűen a mottóhoz: regionális, szezonális és friss. Tankoljuk fel a piknikkosarunkat és menjünk fel Graz házi hegyére, a Schöckl-re, akár bringával, akár felvonóval, és csodáljuk meg a kilátást, nyári bobozzunk vagy próbáljuk ki a MotorikPark ügyességi pályáját.

© Region Graz/Tom Lamm sebastian RELOADED® élménytúra, Laßnitzhöhe

Ezeket a programokat a gyerekek is díjazni fogják. Őket egyébként külön várja a Frida és Fred Gyermekmúzeum, Stájerország legtöbbet látogatott múzeuma, vagy az Altes Almhaus a városon kívül, a lipicai lovak nyári legelőjén.

© Tourismusverband-Lipizzanerheimat/Die Abbilderei A lipicai lovak nyári legelőjén

Laßnitzhöhébe is érdemes tenni egy családi kirándulást, ahol a Sebastian RELOADED® túraútvonalon 25 humoros állomáson keresztül vezet az út. Ha pedig kerékpárra pattannánk, akkor 17 útvonal közül választhatunk – ami a nehézségi fokot illeti, itt mindenki megtalálja a számára kellemes kihívást. Tölts el egy hétvégét a Grazi élményrégióban – mert most ráadásul szuper 2=3 csomagajánlattal foglalhatsz!

Tovább Graz felfedezéséhez: itt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik