Élet-Stílus

Vádemelésre számíthat a kizárt holland Eurovízió-versenyző

Reni van Maren / BSR Agency / Getty Images
Reni van Maren / BSR Agency / Getty Images
Egy stábtag tett panaszt Joost Klein ellen a svéd rendőrségen.

A Hollandiát képviselő Joost Kleint pár órával a Malmöben megrendezett szombati döntő előtt zárták ki az idei Eurovíziós Dalfesztiválról, miután a stáb egyik női tagja panaszt tett a svéd rendőrségen egy állítólagos „színfalak mögötti incidens” miatt.

A rendőrség kedden közölte:

valószínűleg vád alá fogják helyezni a holland énekest illegális fenyegetés miatt. 

A rendőrség szóvivője a The Guardiannek elmondta, hogy a nyomozást lezárták, előreláthatólag a következő hetekben születik döntés a vádemeléssel kapcsolatban. Azt nem árulta el, hogy milyen jellegűek voltak Klein állítólagos fenyegetései.

„Arra számítunk, hogy nagy valószínűséggel vádemelésre kerül sor” – mondta az ügyért felelős nyomozó egy svéd televízióadónak. Elmondta, hogy valószínűleg „gyorsított büntetőeljárás” indul majd, ami körülbelül hat-nyolc hétig tart, mivel az incidens során nem történt súlyosabb bűncselekmény.

Egy malmöi napilap alapján, ha valakit fenyegetés bűntette miatt ítélnek el Svédországban, az illető pénzbüntetésre számíthat.

Klein kizárását „megdöbbenéssel” fogadta a holland Avrotros műsorszolgáltató, és azt mondták, hogy Klein ugyan „fenyegető mozdulatot” tett egy operatőrnő felé, de nem nyúlt hozzá.

Az egyértelműen megkötött megállapodással ellentétben Joostot akkor filmezték le, amikor épp csak, hogy lejött a színpadról, és a zöld szobába kellett sietnie. Ebben a pillanatban Joost többször is jelezte, hogy nem akarja, hogy filmezzék. Ezt nem tartották tiszteletben

– közölte az Avrotros.

A műsorszolgáltató azt állította, hogy „több megoldást” is felajánlottak az Eurovíziót működtető Európai Műsorsugárzók Uniójának, de Kleint ennek ellenére mégis kizárták a versenyből.

2024-ben nemcsak az egyik versenyző kizárása miatt volt felfokozott a hangulat, erről Nemo is beszélt a győzelme után:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik