Élet-Stílus

Dupla masztektómiája után a méhét és a petefészkeit is eltávolíttatta rákbetegsége miatt Olivia Munn

Amy Sussman / Getty Images
Amy Sussman / Getty Images
Kiderült, hogy a betegségét az ösztrogén táplálja, ezért úgy döntött, minden szervétől megválik, ami termelné a hormont.

Olivia Munn márciusban árulta el követőinek az Instagram-oldalán, hogy tavaly mellrákot diagnosztizáltak nála, melynek következtében több műtéten is átesett. A beavatkozások során mindkét mellét eltávolították.

A 42 éves színésznő nemrég a Vogue-nak adott interjút, melyben azt is megosztotta az olvasókkal, hogy mostanra további operációkon esett át, eltávolították a méhét, a petefészkeit és a petevezetékeit is. Megtudta, hogy a Luminális B-típusú rák, mellyel diagnosztizálták az ösztrogén hatására növekszik: bár gyógyszeres kezeléssel is próbálkozott az ösztrogénszintjének csökkentése érdekében, a szer mellékhatásai szinte rögtön megmutatkoztak rajta, így bár nehezen, de úgy döntött, inkább megválik a hormont termelő szerveitől.

A gyógyszer mellékhatásai szinte azonnal megcsaptak. Ez egy következő szintű, gyengítő kimerültség volt. Reggel felébredtem, és szinte azonnal vissza kellett feküdnöm az ágyba

– mondta a színésznő, aki a téma kapcsán azt is elmesélte, hogy amikor megkérdezték a fiát, Malcolmot, hol dolgozik az édesapja, az íróasztalhoz szaladt, amikor viszont arról érdeklődtek, hol dolgozik az édesanyja, az ágyra mutatott.

Olyan édes volt, de ugyanakkor megszakadt a szívem, mert ez az ő képe rólam…

Az interjú során Munn elárulta, hogy mielőtt átesett volna legutóbbi műtétjein, férjével, John Mulaneyvel úgy döntöttek, lefagyaszttatják a petesejtjeit, hogy a jövőben is nyitva maradhasson előttük a családbővítés lehetősége, ezúttal béranya segítségével.

Mint mondta, bár az orvosai figyelmeztették, hogy az ő korában 10 petesejtből csak körülbelül egy ad egészséges embriót a leszívás után, boldogan tapasztalták, hogy a beavatkozás két életképes embriót eredményezett.

John és én elsírtuk magunkat. Annyira izgalmas volt, és nem csak azért, mert egyetlen beavatkozással kaptuk meg, hanem ez azt is jelentette, hogy nem kell folyamatosan veszélybe sodornom magam. Egyszerűen csodálatos volt

– emlékezett vissza.

Kapcsolódó
Olivia Munn-nál mellrákot diagnosztizáltak, dupla masztektómián esett át
A színésznő úgy véli, orvosa gondoskodásának köszönheti az életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik