Élet-Stílus

Steiner Kristóf azt állítja, másodpercek alatt törlődött a kommentje, amit Varga Judit posztjához írt

Marjai János / 24.hu és Varga Jennifer / 24.hu
Marjai János / 24.hu és Varga Jennifer / 24.hu
A közösségi oldalán mutatta meg, milyen gondolatokat szeretett volna hozzáfűzni az egykori igazságügyi miniszter bejegyzéséhez.

Ahogyan ígérte, Magyar Péter kedd reggel közzétette azt a bizonyos hangfelvételt, amit 2023 januárjában rögzített, miközben az akkori feleségével, Varga Judit igazságügyi miniszterrel beszélgettek közös otthonukban. Magyar állítása szerint a felvétel azután készült, hogy Varga azt mondta a kormányról, hogy az egy maffia, amiből nem lehet kilépni.

Varga Judit az anyag kiszivárogtatását követően a Facebookon fogalmazta meg a történtekkel kapcsolatos gondolatait. Posztjában az egykori igazságügyi miniszter azt írta, volt férje napok óta terrorizálta a felvétel elkészülését megelőzően, ezért azt mondta neki, amit hallani akart, hogy minél előbb szabaduljon. Írásában később hangsúlyozta:

Büszke vagyok arra, hogy az Orbán Viktor vezette kormány igazságügyi minisztere lehettem és arra, hogy a Fidesz tagja vagyok.

Steiner Kristóf nemrég a korlátozott ideig elérhető Instagram-történetében osztott meg egy képernyőfotót a témában. Állítása szerint ugyanis komment formájában hozzászólt Varga Judit posztjához, ám sorai másodpercekkel azután, hogy elküldte azokat, törlésre kerültek,

Kedves Varga Judit, nagyon sajnálom, hogy ilyen szörnyű emlékei vannak a házasságáról, egyetlen embernek sem kellene ilyesmit átélni. Ezzel egyidőben, a hangfelvétel tartalmi részének teljes ignorálása tovább mélyíti a bizalmatlanságot – önben, és a Fideszben. Hogyan lehet büszke, ha világos, hogy ön már akkor evidenciaként kezelte, hogy »persze, magukat kihúzták«? Értem, hogy a hangfelvétel meghallgatása sebeket tép fel, de az, hogy egyetlen szava sincsen a központosított, bizonyított, elfogadhatatlan csalásról és hazugságról, úgy emberként, mint politikusként elfogadhatatlan. Lehet (és kell is) egyszerre kiállni a nők bántalmazása ellen és a valós demokráciáért

– fogalmazott eltávolított hozzászólásában Steiner, rámutatva, hogy már korlátozva van, ki szólhat hozzá a szóban forgó poszthoz.

Az üggyel kapcsolatban nemrég Majka is megszólalt.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik