Élet-Stílus

Olyan messzire úsztak, hogy az űrhajósok voltak a legközelebbi emberek hozzájuk

Könnyen lehet, hogy a brit apa és fia voltak az elsők, akik áthaladtak a Föld legfélreesőbb pontján.

Egy 62 éves apa és 32 éves fia olyan expedícióra vállalkoztak, amit a LadBible szerint elképzelhető, hogy még soha egyetlen ember sem tett meg előttük – elúsztak a Föld legtávolabbi pontjához.

Chris Brown és fia, Mika öt éven át tervezték útjukat a Csendes-óceánban lévő Nemo-ponthoz, ahová 8 napig tartó utazás után március 20-án értek el. A 48° 52′ 36″ S, 123° 23′ 36″ W koordinátákkal jelölt hely annyira távol esik mindentől, hogy a legközelebbi emberlakta terület a Húsvét-szigeteken van, csupán 2689 kilométerrel odébb – így feltehetőleg a 408 kilométernyire található Nemzetközi Űrállomás asztronautái voltak a hozzájuk legközelebb megtalálható emberek.

A Csendes-óceánnak ezt a részét „űrhajótemetőnek” is hívják, miután a feleslegessé vált űreszközöket erre a környékre irányítják, hiszen itt a legkevesebb az esélye bármilyen ütközésnek. Az óceán ezen a pontján nagyjából 4000 méter mély, és a körülötte található vízterület nagyobb, mint az egykori Szovjetunió. A Nemo-pontot már többen megközelítették, de arra is van esély, hogy Chris Brown és Mika voltak az elsők, akik zászlóval a kezükben centiméterre pontosan a Nemo-pont felett úsztak át, ráadásul az utolsó 20 percet már úszva tették meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chris Brown (@chrisbrownexplores) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik