Tudomány

Ide utazz, ha a legtávolabb akarsz lenni mindenkitől

Ha még ügyesebb szeretnél lenni, mint Kun-Mediátor Marcsika, mutatjuk, hová menekülj, ami a lehető legtávolabb van mindentől és mindenkitől.

Idegesít a forgalom zaja, a telefon csörgése, a körülötted lévő emberek fecsegése, a gyerek sírása, a kutya ugatása és a tengerimalac állandó kaparászása? Semmi gond, lépj le a fenébe, és lehetőleg minél messzebb! Hidd el, vannak olyan helyek, ahol senki sem talál rád, és még Kun-Mediátor Marcsikánál is jobban eltűnhetsz a világ szeme elől.

A RealLifeLore készített egy remekbe szabott videót, amin megmutatja, hogy melyek a Föld legtávolabbi pontjai, ahol nagyjából csend van és nyugalom. Elhúzhatunk például Tristan Da Cunha szigetére, ami az Atlanti-óceán déli részén található, 2 400 kilométerre Dél-Afrika partjaitól, és mindössze 264 lakója van. Egyetlen probléma, hogy nincs reptere, így csakis hajóval lehet eljutni oda.

Ám ha ezt túl közelinek találod a többiekhez, akkor neked találták ki a Point Nemo nevű helyet, ahol a latin kifejezés annyit jelent, hogy “senki”, és referenciaként szolgált Verne Gyula egyik leghíresebb karakteréhez, Némó kapitányhoz.

Point Nemo a Csendes-óceánon található, 2 689 kilométerre a legközelebbi emberek lakta helytől, így a Föld legtávolabbi pontjának nevezhető. Annyira távol van mindentől, hogyha a nemzetközi űrállomás éppen felette haladna el, akkor a legközelebbi szomszédok az űrhajósok lehetnének.

Egyebekben eddig aki a leggyorsabban odajutott, az is 15 napot, 10 órát és 37 percet utazott. Nagy kár, hogy igazából nincs használható felülete, így kikötni sem nagyon lehet a partjainál, de ha valaki tényleg olyan messze akar kerülni minden más embertől, amennyire csak ezen a golyóbison lehetséges, mértanilag nincs ennél jobb választás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik