Élet-Stílus

Katalin hercegné elkezdett újra dolgozni, de még csak otthonról

Chris Jackson / POOL / AFP
Chris Jackson / POOL / AFP
Home office a palotából.

Katalin hercegné még mindig lábadozik januári hasi műtétje után, de már megkezdte a visszatérését a munkába – erősítette meg a Kensington-palota a Telegraphnak csütörtökön. Kórházi kezelése óta ez az első alkalom, hogy hivatalos tájékoztatást adtak a hercegné munkájával kapcsolatban.

Vilmos herceg felesége jelenleg még csak otthonról dolgozik a csecsemők életminőségének javítását célzó, kora gyermekkorra fókuszáló projektjén. Betegszabadsága alatt is folyamatosan tájékoztatták az általa indított kampány alakulásáról, és annak a tanulmánynak az „elsöprően pozitív” eredményeiről, aminek elkészítését ő kezdeményezte.

A hercegné Royal Foundation Centre for Early Childhood nevű alapítványa finanszírozta egy csecsemőmegfigyelési eszköz tesztelését, amivel jobban nyomon lehet követni a kisgyermekek szociális és érzelmi fejlődésének alakulását. Katalin 2022-ben, dániai látogatása során látott egy hasonló rendszert, és hazatérve javasolta, hogy az eszközt alkalmazzák Nagy-Britanniában is.

A palota közleménye szerint különösen nagy figyelmet fordított a négy hónapos projektre, aminek eredményeit csütörtökön teszik közzé. Ha egészsége engedi, Katalin hercegné valószínűleg nagyobb szerepet vállalt volna a tanulmány bemutatásában, betegsége miatt azonban minden programját el kellett halasztani.

Katalin jelenleg a windsori Adelaide Cottage-ban tartózkodik. Nemrég levideózták, amint férjével együtt beugrottak egy helyi mezőgazdasági boltba. A hercegnő várhatóan húsvét után, azaz március legvégén tér vissza nyilvános teendőihez.

Kapcsolódó
Előkerült a férfi, aki videót készített a boltból haza igyekvő Katalin hercegnéről
Videót, még ha az egy kaputelefon minőségével is vetekedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik