Élet-Stílus

„Hajnalban ébredtem fel, a portásnak kellett kiengednie a színházból” – Mikó István egyszer elaludt az előadása közben

TV2
TV2
Egy díszletem takarásában szenderedett el.

Mikó István a napokban a Szavakon túl című műsorban adott interjút, melyben elárulta, hogy igen jó alvókája van: olyannyira, hogy egyszer egy olyan színházi előadás közben is elszenderedett, amiben maga is játszott – szúrta ki a Blikk, a témában pedig fel is keresték a színészt.

Mint mondta, egész életében igaz volt rá, hogy bárhol el tudott aludni, ami egyrészt a fáradtságnak köszönhető, hiszen amikor olyan időszaka van, hogy épp nagyon sokat dolgozik, akkor ott alszik, ahol csak tud.

Még a főiskolás éveim alatt történt, amikor már a Thália színházban játszottam, hogy az előadás közben aludtam el. Ez úgy fordulhatott elő, hogy a darab egy bizonyos pontján meghalt a karakterem, ezért el kellett hagynom a színpadot

– magyarázta a Mikó, aki valamit eltévesztett, mert nem a kijárat felé vette az irányt, hanem belépett egy díszletelembe.

Takarásban voltam, ám az előadás végéig nem volt lehetőségem kijönni onnan. Egy darabig várakoztam, majd annak rendje és módja szerint elaludtam. Ez senkinek nem tűnt fel, ugyanis a karakterem már halott volt, én pedig nem szerepeltem a tapsrendben. Az előadás végén szépen mindenki hazament, én pedig tovább aludtam a díszletben. Végül hajnali négy-öt körül ébredtem fel, és a portásnak kellett kiengednie a színházból.

A téma kapcsán a színész azt is megosztotta a lappal, hogy egyszer egy rádiófelvételen is sikerült elaludnia. Amikor letudta a munka rá eső részét, a zongora alá kucorodott be a hűvösbe, ám a szuszogásával végül tönkre tette a felvételt.

Közben meg folytatódott tovább a munka, és a kollégák valami különös hangra lettek figyelmesek. Kiderült, hogy a szuszogásomtól berezonált a zongora és ez belehallatszott a felvételbe, ami ennek köszönhetően használhatatlanná vált

– tette hozzá a Mikó, aki állítása szerint a katonaságnál töltött ideje alatt a nyitott szemmel alvás technikáját is tökélyre fejlesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik