Élet-Stílus

Hatalmas villám csapott az Air Canada londoni járatába – videó

Félelmetes videót készített egy diák március 3-án arról, ahogy villám csap egy utasszállító repülőgépbe a kanadai Vancouverben.

A repülésrajongó tanulópilóta Ethan West március 3-án, vasárnap a Vancouveri Nemzetközi Repülőtéren volt és a felszálló gépeket figyelte. Az Air Canada Londonba tartó járata éppen csak felszállt, amikor villámcsapás érte. West videóra vette a félelmetes jelenetet – írja a Mirror című brit bulvárlap.

West azt mondja, a felvételen látható Boeing 777 a kedvenc géptípusa, melynek a hangját akarta rögzíteni, amikor a villám belecsapott a gépbe. Hozzátette: kicsit megijedt, hogy a gép megsérülhetett az incidensben, ám a repülő zavartalanul folytatta útját.

Egy szakértő azt mondta, nagyon ritka, hogy villámlás tegyen kárt egy repülőgépben. Ha villámcsapás ér egy gépet, abból a fedélzeten tartózkodók rend szerint semmit sem érzékelnek, legfeljebb a fényjelenséget látják, ha szerencsések. A villámcsapás hatásai csak landolás után jelenthetnek veszélyt, a földi személyzet ilyenkor kábeleket erősít a géptesthez, hogy levezessék a géptestben maradt elektromos energiát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik