Élet-Stílus

Caramel a pénteki tüntetésről: Szerintem ez egy olyan kezdeményezés, ahol a szervezők szívesen látják a kormány tagjait is

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Úgy véli, a gyermekvédelem mindannyiunk ügye.

Az elmúlt hetekben kirobbant pedofilbotrány hatására Odakint most szörnyek járnak – kiállás az áldozatokért, gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel szervezett civil tüntetést a Hősök terére több hazai véleményvezér. A kezdeményezést számos előadó, tévés, színész, influenszer és tartalomgyártó is támogatja – köztük Molnár Ferenc Caramel, aki nemrég a Telexszel osztotta meg a tüntetéssel kapcsolatos gondolatait.

Mint mondta, eddig azért nem vett részt hasonló rendezvényen, mert az ilyen megmozdulásokat általában politikai pártok szervezték, ő pedig egyik párthoz sem tud teljes mellszélességgel odaállni.

Egyszerűen nincs olyan párt a palettán, aminek az ideológiájával és a hangnemével teljesen tudnék azonosulni. Ez most viszont egy teljesen civil kezdeményezés, tartalomgyártók és véleményvezérek szervezik. Most éreztem azt, hogy ez egy olyan dolog, amire kíváncsi vagyok, ezért is megyek ki rá. Szerintem egy nagyon fontos ügyet képviselnek, amire szerintem igenis fel kell hívni a figyelmet

– magyarázta, hangsúlyozva: ez az ügy mindenkinek szól, politikai hovatartozástól függetlenül.

Az énekes hozzátette, szerinte a ma délutáni tüntetés nemcsak a gyermekvédelemről, hanem arról is szól, hogy a politika hangneme mivé változott, és milyen mocskolódások folynak minden oldalról. Úgy véli, ebből nemcsak a kezdeményezést támogató hírességeknek, de mindenki másnak is elege lehet az országban.

Olyan megosztottság van Magyarországon, amiben egyszerűen képtelenség ép ésszel létezni. Én nagyon bízom benne, hogy ez az esemény valami teljesen mást fog képviselni, hogy ezzel a megosztottsággal akar szembemenni. Én azt gondolom, hogy ez egy olyan kezdeményezés – és tudom, hogy ez most extrémen fog hangzani –, ahol szerintem a szervezők szívesen látják a kormány tagjait is. Mert ez mindannyiunk ügye, és szerintem nem kellene ezt támadásnak venni egyik oldalról sem

– mondta a portálnak.

Ez egy tök jó apropó arra, hogy a kormány vagy az ellenzék bármelyik képviselője beszélgessen az emberekkel arról, hogy mit érzünk és mit gondolunk erről a konkrét helyzetről, erről a konkrét ügyről, meg egyáltalán a magyar közbeszédről és a politikai hangnemekről. Szerintem van miről beszélgetni. Nagyon-nagyon sok probléma van szerintem jelen pillanatban Magyarországon, és jó lenne ezekről most már tényleg beszélgetni, és nem egymás torkának ugrani. Bárki bármivel kapcsolatban megszólal, az ország másik fele rögtön, reflexszerűen a torkának ugrik. Kétnaponta azt a kifejezést halljuk, hogy hazaáruló, ez szerintem annyira elszomorító.

A beszélgetésben arról is szó esett, hogy amikor az énekes az ügy kapcsán a közösségi oldalán szólt a követőihez, a legtöbb visszajelzés pozitív volt a véleménynyilvánításával kapcsolatban, de akadtak olyanok is, akik amiatt aggódtak, mi lesz így vele és a koncertjeivel.

Én ezeket a hangokat nem nagyon akarom meghallani, mert nagyon félelmetes lenne, ha nem mondhatnék el egy ilyen higgadt és nyugodt véleményt. Ez tényleg nem kampányduma, nem az van, hogy én most elkezdtem kampányolni valaki mellett, vagy a kormányt támadnám. Ha attól kellene félnem, hogy emiatt kevesebb koncertem lesz, akkor tényleg nagyon nagy bajok lennének. Én úgy gondolom, hogy ettől azért még nem kell tartanom.

Caramel a témát illetően kifejtette: olyan országban szeretne élni, ahol mindenki bátran felvállalhatja a véleményét, és azért nem támadásokat, hanem megbecsülést kap. Szeretné továbbá, ha az országnak valóban egy szuverén, minden politikai párttól független köztársasági elnöke lenne, aki valóban őrködik a demokratikus rendszer fölött, megtestesítve a nemzeti egységet.

Jó lenne már egy nyugodt, bölcs hang, aki egy kicsit békére tudja inteni a háborgó vizeket, és felül tud emelkedni a politikai szereplőkön. Egyáltalán nem vagyok boldog ettől a kialakult helyzettől. Azt gondolom, hogy ezek nagyon szomorú napok, amiket most élünk meg, és szomorú, hogy egyáltalán ilyen megtörténhet, és hogy ez ma a magyar valóság

– tette hozzá.

A kezdeményezéssel kapcsolatban nemrég Vajtó Lajos is kifejtette a véleményét.

Kapcsolódó
Vajtó Lajos Varga Juditról: Én őt azért bizonyos tekintetben áldozatnak tekintem
Az üzletember szerint Magyarországon jelenleg romokban hever a politika és a vallás erkölcsisége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik