Élet-Stílus

Megtalálta az ikertestvérét, aki hét évvel idősebb nála

A brit ITV Born From The Same Stranger című sorozat egyik részének volt a főszereplője Isabel Paterson és a nem mindennapi története. Már felnőttként tudta meg, hogy biológiai szülei Marie Flatekval és Colin Tortoise, akik még sok-sok éve egy termékenységi kezelés során három megtermékenyített petesejtet ültetettek be, és hatot lefagyasztottak. A beültetés sikeres volt, ezért a kezelést követően a nő a lefagyasztott embriókat gyermektelen párok segítségére adományozta el, így született meg Paterson.

A 26 éves nő nem csak arra derített fényt, hogy kik a vérszerinti szülei, hanem arra is, hogy van egy „ikertestvére” Colin, aki hét évvel korábban született meg, mint ő.

Ugyanis attól függetlenül, hogy különböző időpontokban születtek, ikreknek minősülnek, mivel ugyanabban a „programban” jöttek létre – magyarázza a Mirror.

Paterson biológiai apja, Tortoise 2001-ben elhunyt, de az anyját, Flatekvalt sikerült felkutatnia, Norvégiában érte utol, egy levélben mutatkozott be neki, de azért nem volt könnyű idáig eljutnia.

A biológiai anya, Marie Flatekval a könnyeivel küszködve mesélte:

Úgy döntöttünk, hogy adományozunk, és aztán el is feledkeztünk róla. Ez egy hatalmas meglepetés! Úgy néz ki, mint mi

– mondta a lánya fotóját a kezében tartva.

A műsorban személyes találkozójukra is sor kerül – Patersont elkíséri másik anyja, Sarah is –, ahol nagy öleléssel üdvözlik egymást. „Nem hiszem, hogy más is keresett volna már. Ez csodálatos….  olyan, mintha egy kedves ékszered visszakerülne hozzád, miután hosszú időre elveszett” – idézi a lap Flaktevalt.

A találkozóra később ér oda a ma már 32 éves báty, Colin, aki feltűnően nagy hasonlóságot mutat Patersonnal.

Sokkolt, hogy van egy biológiai testvérem, akiről soha nem tudtunk. Napokig nem tudtam aludni miatta

– mesélte az ifjabbik Colin Tortoise.

Olyan furcsa érzés (…) Jobb, mint gondoltam

– nyilatkozta az új család megtalálásáról Paterson, akit elkísért Norvégiába Tom nevű testvére is, akivel vérszerinti rokonsága nincsen, de ugyanabban a „szoros kapcsolatot ápoló” családban nőttek fel, ugyanaz az anya hordta ki őket.

A 31 éves Tomnak, aki külön sperma- és petesejt-adományozásból fogant, is sikerült felkutatnia spermadonorát. Egy akkor volt egyetemi hallgatót, aki egy kis plusz zsebpénzhez akart jutni.

A találkozó egy pontján megjelenik még egy testvér, Omar, aki Patersonnak féltestvére, Marie Flatekval egy korábbi kapcsolatából született. Szerinte Paterson egy „genetikai időkapszula”.

2005-ig a brit szabályok szerint a donor titokban tarthatta a kilétét, de aztán a törvényben hoztak egy olyan változást, hogy a gyerekek 18 éves koruk felett kikérhetnek olyan adatokat, amelyek segíthetnek azonosítani biológiai szüleiket.

Nagy-Britanniában mintegy 70 ezer „donorgyerek” él, ő róluk szól az ITV új műsora.

Nem is olyan rég egy olyan ikerpárról számoltunk be, akik egy anya szült, de nem sokkal később elválasztottak egymástól, és a közelmúltig, 19 éven át nem is tudtak egymás létezéséről.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik