Élet-Stílus

Erős Antónia a központi felvételiről: Nem tudom, hogy egy átlag család hogy oldja meg pluszórák és tízezrek kiadása nélkül

Sárosi Zoltán / RTL Magyarország
Sárosi Zoltán / RTL Magyarország
Szombaton az ikrei is megírják a felvételit.

Január 20-án idén is sor kerül a központi felvételikre, ezen a napon vizsgáznak a nyolc- vagy hatosztályos gimnáziumba jelentkező általános iskolások. A felvételire Erős Antónia ikrei is készülnek, a híradós ma a Reggeliben, telefonon beszélt arról, mik a tapasztalatai a mögöttük álló időszakkal kapcsolatban, ami úgy látja, általánosságban minden szempontból nagyon megterhelő.

Őszintén megmondom, én nem tudom elképzelni, hogy egy átlag család hogyan oldja ezt meg. Még akkor is, ha nagyon jók a tanárok, nagyon jó az iskola és mindent megtesznek azért, hogy felkészültek legyenek a gyerekek magára a felvételire. Hogy például pluszórák és plusz sok-sok-sok tízezer forint kiadása nélkül hogyan tudják azt megoldani, hogy ezt a típusú felvételi tesztet meg lehessen írni?

– tette fel a kérdést.

Mint mondta, a gyerekeivel együtt ő is írja a tesztlapokat, és gyakran támad az az érzése, hogy talán érdemes lett volna az összes dolgozatot hasonló stílusú kérdésekből összeállítani, mint amilyenekkel a felvételi vizsgában is találkoznak a diákok. Hozzátette, hogy az ikrek iskolájában van felvételi-előkészítő, de összességében úgy látja, csupán néhány hónap szól arról, hogy a gyerekeket felkészítsék egy kétszer 45 perces vizsgára, amin ha esetleg leblokkolnak, a dolgozataikat javítók eldöntik, hogy nem mehetnek abba az iskolába, ahová szeretnének, pedig lehet, hogy nagyon is jól tudnának ott teljesíteni.

A híradós egyébként ritkán mutatja meg a gyerekeit a médiában, ennek miértjeiről tavaly ősszel mesélt.

Kapcsolódó
Erős Antónia: Egy ismert ember gyerekének nem az a dolga, hogy szerepelgessen
Ő kevésszer mutatja meg a gyerekeit a médiában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik