Élet-Stílus

Mutatjuk, mit tegyünk, ha maga alá akar gyűrni a november

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Közeledik az év vége, ami együtt jár a korai sötétedéssel, a borús, hideg napokkal, a szokásos, év végi nyűgökkel. Mindnyájan átéltük már az ezzel járó rosszkedvet, ami akár szezonális depresszióhoz is vezethet. Mutatunk pár tippet, ami segíthet, hogy elűzzük a rosszkedvet és színesebbé varázsoljuk a novemberi hétköznapokat.

A lehangoltság nemcsak a lelkünket, hanem a testünket is megterheli, egyebek mellett fejfájást és alvásproblémákat is okozhat. Szerencsére rengeteg egyszerű lépés adott, amellyel javíthatunk a közérzetünkön.

Öltöztessük meleg színekbe a lakást

Vásároljunk színes ágytakarót a kanapéra, vegyük körbe magunkat színes díszpárnákkal! Minél több apró fényforrást használunk egy szobában, annál hangulatosabb lesz. Fontos, hogy meleg fényt árasszanak. A gyertyafény is jó választás lehet, hiszen meghitt hangulatot teremt, és ezt érdemes kihasználni az otthonunkban, különösen a borús napokon.

Reggeli séta/futás

Hiába van picit hideg, ha a reggelt egy kiadós sétával vagy kocogással kezdjük, az nagyon jó hatással van a nap további részére. Azon túl, hogy a futás hozzájárul az egészség megőrzéséhez, egy csomó minden mást is ad: kitartást, tudatosságot, önbizalmat, harmóniát, türelmet, szenvedélyt, toleranciát és még sorolhatnánk. Amikor futunk, eltávolodunk a problémáktól, a stresszes dolgoktól. De futás közben akár egy régóta megoldatlan problémára is megtalálhatjuk a választ.

Kiránduljunk

A rosszkedv oldása érdekében már azzal is sokat teszünk, ha kimegyünk a természetbe, kirándulunk, hallgatjuk a madarak énekét és gyönyörködünk a tájban. A pihenés, a kellemes környezet segítséget nyújt az izmaink ellazításában, lelkileg is lecsendesedünk, és még az idegrendszerünk is megnyugszik. Érdemes több városlátogatást vagy vidéki utat is beiktatni, hogy „kiszakadjunk” a mindennapi stresszes mókuskerékből. Hívjuk el a családot és/vagy a barátainkat, és élvezzük együtt a természet szépségeit.

Szervezzünk társasjátékot

Nincs is jobb, mint áthívni a barátokat és együtt nevetni! Válasszunk egy vicces társas- vagy kártyajátékot, ami vidám hangulatot teremt. Akár hétköznap, akár hétvégén, de biztosan garantált a jókedv – főleg, ha egy pohár forralt bort is elfogyasztunk.

Főzzünk a barátokkal

A főzés nemcsak meditatív tevékenység (darabolás, kavarás, habverés), hanem segít, hogy az étrendünk is egészségesebb legyen, hisz nem a boltok feldolgozott termékei közül választunk, hanem mi magunk, friss alapanyagokat használva készítünk számunkra kedves fogást. Szakértők szerint a helyes étrend testünk táplálása mellett  a mentális egészségünk szempontjából is fontos. A barátokkal, családdal közösen végzett sütés-főzés pozitív érzelmeket szabadít fel, erősíti kapcsolatainkat. Lehet az akár egy egyszerű, de színes saláta elkészítése vagy akár benti grillezés is, ha akad elektromos grillezőnk.

Hirdetés

Ősszel-télen sokan érzik magukat tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek. Ebben számos tényező szerepet játszhat, köztük a napfény hiánya, a borús-hideg időjárás, de a stresszel teli, monoton, szürke hétköznapok is. Ha úgy érezzük, nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segíthet az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer képes javítani a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A cikk a Phytotec Hungária Bt. támogatásával készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik