Élet-Stílus

Ábel Anita: Volt, hogy ököllel ütöttem magam, és azt mondtam, miért ezt a testet kaptam

TV2
TV2
14 éves volt, amikor egy felnőtt férfi megjegyzést tett a súlyára egy gyorsétteremben.

Ábel Anita volt Lilu vendége a MAKEUP/DOWN legutóbbi adásában, ahol a színésznő-műsorvezető hosszan beszélt arról, hogyan küzdött éveken át a testképével.

Mint mondta, tinédzserként nem fejlődött topmodellé, így nehéz volt viszontlátnia magát a Szomszédokban. Mivel stylistjuk nem volt a sorozatban, túlméretezett pulóverekkel próbálta elrejteni a testét, de később rájött, hogy ezek a ruhadarabok éppen, hogy nagyítják őt a képernyőn. Ekkoriban sok bántást is kapott: utána kiabáltak az utcán, de megesett, hogy egy gyorsétteremben tett rá megjegyzést egy felnőtt férfi.

Utánam kiabáltak, hogy nagy a seggem. Vagy ültünk egy gyorsétterembem, volt olyan, hogy odajött valaki, elhúzta előlem a hambugert és azt mondta, hogy neked már szerintem nem kéne

– idézte fel az esetet Ábel, hozzátéve, 14 éves volt ekkor.

Nyilván egy serdülő lánynak így beletiporni a lelkébe, az soha nem jó. Én aztán annyira gyűlöltem a saját testemet, hogy volt, hogy hánytattam magam. Nagyon sokat futottam abban az időben, ilyen 17-18 éves koromban. Most visszanézve a képeket, kurva jól néztem ki, de nyilván akkor úgy láttam magam, mint egy bálna. Volt, hogy ököllel ütöttem magam, és azt mondtam, miért ezt a testet kaptam?

Mint mondta, az sem sokat segített a helyzetén, hogy a Szomszédokban is a cselekmény kiemelt részévé tették, hogy a karaktere meghízott. Mindez sokáig kihatott az életére, emlékei szerint amikor 25-26 éves korában az RTL Reggelit kezdte vezetni, az első fél éve csak abból állt, hogy amiatt aggódott, mennyire kövérnek láthatják a nézők.

Saját bevallása szerint végül 40 éves kora körül talált rá igazán magára, mind szakmailag, mind a külsejét nézve a tükörben. Fordulópontként tekintett a negyedik x-re az életében, és egyúttal azt is eldöntötte, nem akar több energiát pazarolni arra, hogy mindenkinek próbál megfelelni. Az önismereti útja viszont úgy érzi, még mindig tart.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet megnézni.

A műsorvezető a nyáron azt is elmondta, milyen kritika érte, amikor annak idején először próbálta ki a rövid frizurát.

Kapcsolódó
Ábel Anita: Amikor levágattam a hajam, megkaptam, hogy mennyire férfias vagyok
Ma már el sem tudná képzelni, hogy hosszú haja legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik