Élet-Stílus

Julia Ormond szexuális zaklatás miatt beperelte Harvey Weinsteint

Matt Winkelmeyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Matt Winkelmeyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
A producer állítólag 1995-ben orális szexre kényszerítette a színésznőt.

Julia Ormond szexuális zaklatással vádolja és perli Harvey Weinsteint, írta meg a New York Post. A brit színésznő egyben pert indított az őt képviselő ügynökség, a Walt Disney Company és a Miramax ellen is, amiért lehetővé tették, hogy a visszaélés megtörténjen, és miután tudomást szereztek a történtekről, nem megfelelő módon reagáltak rá. (A Walt Disney Company a kilencvenes években vásárolta meg a Miramaxot – a filmgyártó irodát, amit Weinstein a testvérével alapított 1979-ben.)

Ormond szerdán nyújtotta be a szükséges dokumentumokat a New York-i legfelsőbb bíróságon. Ezekben az áll, hogy a kegyvesztett filmproducer – aki jelenleg 23 éves börtönbüntetését tölti nemi erőszak miatt – 1995-ben egy üzleti vacsora után szexuálisan bántalmazta a színésznőt.

Állítólag egy privát szobába csalta, majd megkérte, hogy „masszírozza meg, rámászott, maszturbált és arra kényszerítette, hogy orálisan kielégítse őt”.

Ormond később jelentette az incidenst az ügynökeinek, akik azt tanácsolták neki, hogy ne beszéljen a dologról senkinek. Őket gondatlanság és a bizalmi kötelesség megszegése miatt perli a színésznő.

Julia Ormond nyilatkozatában úgy fogalmazott, hálás mindazoknak, akik előtte elég bátrak voltak felszólalni hasonló esetekben. Mint mondja, szeretné magában lezárni ezt a dolgot azzal, hogy felelősségre vonja azokat, akiknek szerepe volt a bántalmazásban.

Nyilvánvaló, hogy Harvey Weinstein börtönben van, és nagyon sokáig ott is marad. Én személy szerint nem hiszem, hogy Harvey képes lett volna minderre segítők nélkül. És számomra ez az a réteg, ahová le kell jutni, hogy megtaláljuk a kiváltó okokat. A lezáráshoz hozzátartozik, hogy nyilvánosan beszéljek a történtekről, és azt hiszem, ennek egy része összefonódik azokkal az emberekkel, akik tudtak róla. Nemcsak azzal kellett megbirkóznom, ami velem történt, hanem azzal is, hogy más emberek is sérültek. És ők ezt tudták

– mondta el azokról az emberekről, akiket most beperelt.

Kapcsolódó
Harvey Weinstein újabb tizenhat év börtönt kapott nemi erőszak miatt
23 éves New York-i börtönbüntetését követően kell majd letöltenie a Los Angelesben rá kiszabott tizenhat évet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik