Kultúra

Harvey Weinstein újabb tizenhat év börtönt kapott nemi erőszak miatt

Johannes EISELE / AFP
Johannes EISELE / AFP

Egy Los Angeles-i bíróság tizenhat év börtönnel sújtotta csütörtökön Harvey Weinstein bukott filmmogult, akit még decemberben talált bűnösnek az esküdtszék egy színésznő megerőszakolása ügyében. A bűncselekmény 2013 februárjában történt egy Los Angeles-i szállodában. Weinstein ártatlannak vallotta magát a perben, és azt állította, hogy minden szexuális kapcsolata kölcsönös beleegyezésen alapult.

A 70 éves Weinsteinnak 23 éves New York-i börtönbüntetését követően kell majd letöltenie a Los Angelesben rá kiszabott tizenhat évet. A producert a Los Angeles-i esküdtszék felmentette egy másik állítólagos áldozatával kapcsolatos vádak alól, két esetben pedig nem sikerült egyhangú döntésre jutnia.

Hollywood egykori befolyásos filmproducerét még 2020-ban ítélte 23 év börtönbüntetésre egy manhattani bíróság, miután bűnösnek találták nemi erőszak és szexuális támadás vádjában. Weinstein 2017-ben kitört szexuális zaklatási botránya és azt követő bukása indította el a MeToo mozgalmat, amelynek során nyilvánosságra került a szórakoztatóiparban, az üzleti életben, a médiában, a politikai életben vagy más területen befolyásos több száz ember ügye, akik szexuális zaklatások sorozatát követték el, írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik