Élet-Stílus

Manuel: Volt olyan, hogy apám megvert minket, aztán elment istentiszteletre

RTL
RTL
Az énekes őszintén beszélt gyerekkoráról.

Manuel, a 2019-es X-Faktor felfedezettje és az idei The Voice coacha a ZSHOW time vendége volt. A műsorban azt mondta: úgy érzi, nem ismerik őt eléggé az emberek, egyszer majd szeretné elmesélni, mi történt vele.

2016-ban költöztünk el apámtól, akkor kerültünk Csepelre, egy anyaotthonba. (…) Konkrétan elszöktünk otthonról, mikor apán kint dolgozott Bécsben. Akkor én már anyámat évek óta kérleltem a tesómmal, hogy menjünk el

– fogalmazott az eddigi életútját tárgyaló beszélgetés elején.

Mint elmondta, apja akkor kezdte el bántalmazni, amikor hétéves volt, előtte semmi jelét nem mutatta az agressziónak. Akkor bekövetkezett nála egy hirtelen váltás, amihez alkoholnak vagy ismert betegségnek nem volt köze. A fizikai bántalmazás kiváltó okai lehettek a rendetlenség, az el nem végzett házimunka vagy az iskolai problémák. Manuel 14 éves korában felhívta a rendőrséget, utána elmondása szerint néha rájuk nézett a gyámügy.

A rapper azt mondta, anyja sokáig azért nem mert menekülni, mert a lakhatás miatt aggódott, és amiatt, hogyan tudna eltartani több gyereket, ha elhagyja a férjét. „Keresztény család voltunk, ott fontos a házasság, és az, hogy ez megmaradjon” – tette hozzá az énekes.

Volt olyan, hogy apám lerombolta az egész házat, csatatér volt az egész, és akkor kiadta a feladatot, hogy csináljuk meg – közben nyilván meg is vert minket –, és ő közben elment istentiszteletre. Mire visszajött, szép volt a lakás. Vannak ilyen emberek, én pont kifogtam, hogy az én apám ilyen

– osztotta meg Manuel, aki családja rossz anyagi helyzete miatt tizenévesen elkezdett lopni, emiatt több iskolából is kirúgták.

Azt mondta, apja a mai napig mindent tagad, és egyelőre nem tud arra válaszolni, hogy meg tud-e neki bocsátani. Elárulta, ő két dolgot fogadott meg: soha többé nem kerül olyan pénzügyi helyzetbe, amilyenben gyerekként volt, a másik pedig, hogy ő mindent megad majd a családjának, és úgy bánik majd velük, ahogy kell.

Elég fontos lett az elmúlt években a család, mióta meg tudom teremteni azt, hogy tudok magamon és rajtuk is segíteni. Nagyon támogatom őket pénzügyileg és minden más téren is, ahol úgy érzem, hogy rászorulnak, márpedig azért rászorulnak. Enélkül is jó a kapcsolatom anyával, de emiatt még szorosabb.

A teljes beszélgetést a YouTube-on lehet megnézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik