Élet-Stílus

Véletlenül négymilliárd forintnyi összeget utaltak egy brit tini számlájára

Nem sokáig örülhetett neki.

Néhány órára milliárdossá vált egy brit tinédzser, aki gyanútlanul befizetett egy csekket a számlájára, azonban véletlenül ezerszer annyi pénzt írtak neki jóvá – írja a Daily Star.

A 18 éves Dane Gillespie értetlenül állt a számok előtt, ugyanis ő csak a nagymamájától kapott 8900 fontos csekket szerette volna befizetni Nationwide számlájára, a kijelzőn viszont még három nulla az egyenlege mögé csúszott, így éppen 8,9 millió fonttal (nagyjából 4 milliárd forint) vált gazdagabbá.

A fiú édesanyja is megdöbbent, a Daily Star szerint fel sem fogták, hogy a fia – ha csak néhány órára is – milliárdossá vált. Természetesen nem kellett sokáig várni, hogy a Nationwide kiszúrja a hibát, és eltüntesse az összeget Gillespie számlájáról.

A fiú apja a hirtelen jött (és ment) gazdagságot látva állítólag azzal viccelődött, hogy vesz egy Porschét, de a család sejtette, hogy a meggazdagodásuk nem fog ilyen egyszerűen menni, így nem nyúltak hozzá az összeghez, míg nem rendeződött a hiba (utána pedig természetesen már nem is állt módjukban).

Nem így járt el az a magyar férfi, akinek véletlenül euróban utalták el 92 ezer forintos fizetését, azonban a 34 millió forint értékű összeget nem volt hajlandó visszafizetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik